Baleset

2022.05.04. 09:37

Ismét nagy baleset volt a szombathelyi Csaba úti kereszteződésben - Frissült!

Már-már megszokottnak mondható baleset történt Szombathely határában.

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Szerdán reggel egy Volkswagen személyautó haladt Szombathelyen a Csaba úton, amikor a 86-os főút várost elkerülő szakaszának kereszteződésében a sofőr balra kanyarodott, de elmondása szerint nem a gyorsítósávba, hanem a "rendes" sávra kanyarodott rá, ahol neki jobbról épp egy másik Volkswagen személyautó érkezett. A vétlen jármű vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést, de ez nem sikerült és a másik járműnek csapódott, majd ezután egy villanyoszlopnak is nekiment és megpördült.

A baleset helyszínéről a vétlen járműből egy embert a mentők a szombathelyi kórházba szállítottak. A műszaki mentésben a szombathelyi tűzoltók is részt vettek. A mentés és a helyszínelés alatt több sávot is le kellett zárni, emiatt hatalmas torlódás alakult ki a környéken, a forgalom rendőri irányítás mellett haladt.

Ebben a kereszteződésben rendszeresek a hasonló balesetek. Az esetek nagy többségében a Csaba útról balra kanyarodó jármű ütközik a védett úton jobbról vagy balról érkező másik járművel. Az elmúlt években több súlyos sérüléssel vagy halállal végződött balesetről is is beszámoltunk erről a helyszínről.

Frissítés 10:00:

Elkezdődött a roncsok eltakarítása a szombathelyi Csaba út és a 86-os főút várost elkerülő szakaszának kereszteződésében szerdán reggel 7:45 körül történt baleset helyszínén. A forgalom várhatóan 10:15-től újra fennakadás nélkül haladhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!