Összefogás

2022.08.22. 09:15

Az összefogás eredménye - Az ukrán gyerekek folytatták útjukat Szombathelyről

Vasárnap este 10 órakor tovább tudtak indulni az ukrán gyerekek, akik a hétvégén Szombathelyen rekedtek, mert lerobbant a buszuk. Pápáról érkezett mentesítő busz vitte őket az olaszországi célállomásra.

vn

Forrás: Horváth Balázs

Frissítés, hétfő 10:30:

Ma reggel elértük a Váton élő ukrán-lengyel származású Volodimir Kohutot, aki önkéntes segítőként szinte végig kísérte a csoportot. Jó hírről számolt be: – Nemrég telefonáltak a kísérők, hogy megérkezett a csoport az olaszországi célállomásukra. A 34 gyerek és a négy felnőtt kísérő jól van, most igyekeznek a szállásukra, amit még az ukrajnai karitász intézett nekik.

A 8-17 éves gyerekeknek, miután az ELTE  kollégiumában szombat éjjel kipihenhették magukat, és maradhattak még vasárnap is, egy kis kirándulás is jutott: sétáltak a Csónakázótó partján, fagyira hívta meg őket az ottani étterem tulajdonosa.

A busz javíttatásában és az új busz keresésében az a fiatal szombathelyi vállalkozó is segített, amelyik szombaton felvitte a csoportot a bevásárlóközpont parkolójából. Sikerült is alkatrészeket szerezni az elromlott járműhöz, de javítás közben újabb problémák adódtak, így azzal mégsem tudták folytatni az utat – Pápáról jött a mentesítő busz. Volodimir segített a fordításnál, és kiemelte még a megyei védelmi bizottság, az egyházmegyei karitász és a vöröskereszt támogatását.

Korábban írtuk:
Tudomásunk szerint vasárnap este 10 órakor tovább tudtak indulni az ukrán gyerekek, akik a hétvégén Szombathelyen rekedtek, mert lerobbant a buszuk.

Cikkünket hamarosan frissítjük a részletekkel.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!