Megtekintés, csak saját felelősségre!

2019.11.22. 20:21

Itt a lehetőség: ismét eladó a Nagyszálló

Pályázaton kínálják a Savaria szállót megvételre az Elektronikus Értékesítési Rendszerben. A műemlék becsült értéke 420 millió forint. Dr. Nemény András polgármester egyik választási ígérete volt a szálló sorsának rendezése.

Vas Népe

Fotó: VN

November 29-étől december 16-áig szól az a pályázati kiírás, amiben a CÉL-ORG Tanácsadó Kft. felszámolóként kínálja a Savaria szállót eladásra. A hirdetményben olvasható: „A pályázatban szereplő vagyontárgy(ak) minimálára 355 millió forint, vagyis a becsérték 84 százaléka.” Az ingatlan nem tehermentes, a tulajdoni lapra 250 millió forint értékben keretbiztosítéki jelzálogjogot, valamint több, összesen mintegy 36 millió forint értékű végrehajtási jogot jegyeztek be. A hirdetmény arra is felhívja a figyelmet, hogy „az esetlegesen lehulló tetőszerkezeti elemek miatt” a szombathelyi önkormányzat elkerítette az épületet, így „a megtekintés alatt a testi épségéért mindenki maga felel”.

 

A Savaria szálló elővásárlására a szombathelyi önkormányzat jogosult. Dr. Nemény András júliusban tartott sajtótájékoztatóját a témában, akkor elmondta: az önkormányzatnak meg kell vásárolnia az egykori Nagyszálló épületét, környezetét rendbe kell tenni, és meg kell oldania a parkolókérdést is. Nemény szólt arról is, hogy a bálterem rendezvényhelyszín lenne, a kávézó pedig nyilvános volna.

A fejlemények ismeretében kérdéssel fordultunk az önkormányzathoz: megvásárolja-e most a szállót, és napirendre veszi-e a szombathelyi közgyűlés – akár már a jövő csütörtöki – ülésén az ingatlan vételi lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!