Győzelem

2018.01.24. 20:56

Kemény csatában nyert a Körmend

Körmend Óriási csatában, rendkívül küzdelmes mérkőzésen két ponttal nyert az Egis Körmend a Demir Insaat ellen a FIBA Európa Kupa második csoportkörében.

Tóth Judit

Egis Körmend – Demir Insaat 73–71 (16–18, 24–10, 16–24, 17–19)

Körmend, 1800 néző V: Vovk (horvát), Milicevic (bosnyák), Zupancic (szlovén)

KÖRMEND: Dilliard 18/6, Hollins 11/3, Ferencz 6/6, Tuoyo 10, Horti 5

Csere: Davis 3/3, Csorvási 3, Wright 10/6, Halász, Fanning 7

Vezetőedző: Gasper Potocnik

VENDÉG: Walker 26/21, Wright 15, Stojanovski 8, Kairys 2, Moldoveanu 3/3

Csere: Karaman 9/3, Baykan, Simpson 8, Mutlu, Yildiz

Vezetőedző: Ozhan Civgin

Az eredmény alakulása. 3. p.: 11-3, 7. p.: 16-13, 13. p.: 30-24, 17. p.: 36-26, 23. p.: 46-35, 28. p.: 52-48, 33. p.: 59-61, 37. p.: 70-67

Kipontozódott: -

Nagy volt a tét a Körmend számára, hiszen ha életben akarta tartani továbbjutási esélyeit, mindenképpen hoznia kellett a meccset. Törökországban hét ponttal (79-72) kaptak ki a vasiak, ezért is volt ok a visszavágásra.

A keretben már ott volt a piros-feketéknél Marquiz Wright, aki a kezdőben ugyan nem kapott helyet, de az első negyedben már pályára küldte Gasper Potocnik vezetőedző.

Villámrajtot vett a Körmend, a harmadik percben már 11-3 volt az eredményjelzőn. Dillard kezdte a kosárszerzést, majd Hollins dobott egy hárompontos. Jó párosnak bizonyultak ők ketten, közben a pontszerzésbe a társak is bekapcsolódtak. Az első negyed végén észbe kaptak a törökök, nem adták könnyen magukat. Walker vezényletével át is vették a vezetést a vendégek.

A küzdelmes első negyed után a második még nagyobb csatát hozott. A törökök részéről Karaman hozta az első pontokat, a hazaiaknál meg Dillard törte meg a kosárcsendet. Az irányító jól megszórta magát, hátán vitte a csapatot, zúgott is a körmendi tábor. Különösen akkor ünnepelt a hazai közönség, amikor Tuoyo zsákolt kétszer, talán tőle ezt már minden meccsen el is várja a publikum. A negyed végén Dillard lecsorgó labdáját Halász próbálta meg a kosárba gyűrni, végül is Tuoyo oldotta meg eredményesen a feladatot. Tíz pontos előnyben volt már a Körmend, jól védekeztek, keményen fogták az ellenfelet a vasiak. A Demir Insaat húsz perc alatt mindössze 28 pontot szerzett, sokszor alapvető hibákat is vétettek.

A szünet után török kosár esett először, méghozzá Karamantól egy hárompontos, a vasiak részéről Hollins és Fanning pörgette fel a játékot. Amint lazább lett a körmendi védekezés, máris felturbózták magukat a törökök. Látszott, hogy félrenézni egy pillanatra sem szabad, mert azonnal esik egy vendég kosár. Simpson volt többször eredményes, emellett védekezésben is agresszív, és az iránytó Walker kezdett újra magára találni.

Az utolsó negyedben plusz egy fokozatot kapcsoltak rá a csapatok, a törökök különösképpen. A szurkolók sem lettek csendesebbek, ahogy fogyott a hazai előny és az idő, úgy ugrott meg a tábor egy-egy szabálytalanságnál. Ferencz triplájánál nagyot ujjongott a hazai közönség, nem számítva arra, hogy másodperceken belül jön is a válasz Walkertől, nem is egyszer, hanem mindjárt háromszor. Megint vezetett a Demir Insaat (59-61), kezdett tanácstalan lenni a vasi csapat, mígnem Marquiz Wright újra egyenlőre nem hozta a pontokat. Aztán megfejelte még egy duplával, így ismét a Körmendnél volt az előny.

Az utolsó negyed derekán Walker volt megállíthatatlan, és a két Wright – a törököknél Bracey, a Körmendnél Marquiz – volt eredményes, majd újra Ferencz hárompontosa hozta lázba a körmendieket.

A végén két pont volt a Körmend előnye, ekkor Karaman húzott mellé egy zsákolást, majd Wright is hibázott távolról, így maradt a kétpontos előny és a győzelem is a végére. Kemény, fárasztó meccsen kiharcolt hazai győzelem született.

Mestermérleg

Gasper Potocnik: Gratulálok a csapatomnak, nagyon küzdelmes mérkőzés volt. Nagyon jó csapat ellen léptünk pályára, végig harcolni kellett, én elégedett vagyok, bár a lelátókon láttam csalódott arcokat. Voltak hibáink is, támadásban és védekezésben egyaránt, ezekből tanulnunk kell a következő meccsekre.

Ozhan Cigvin: Tudtuk jól, hogy a Körmend komolyan készült erre a mérkőzésre, hiszen nagy tétje volt. A második negyed tört meg minket igazán, ennek ellenére az utolsó másodpercig nagy csatát vívtunk. Meglátjuk, hogy ez az eredmény mire lesz elég a csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!