megyei körkép

2019.08.26. 20:23

Már telnek az ajánlóívek, gyűjtik az aláírásokat

Augusztus 24-ével megkezdődött az ajánlások gyűjtése: képviselőjelöltek, polgármesterjelöltek keresik a választókat. Már hétfőn sokaknak összegyűlt a jelöltállításhoz szükséges ajánlás.

VN

Augusztus 24-én kezdődött az ajánlások gyűjtése és az október 13-ai helyhatósági választás kampányidőszaka. A jelöltek számára a következő fontos dátum szeptember 9., akkor kell bejelenteni a jelöléseket, a listákat pedig másnap.

A megyei listát állító pártok közül a Fidesz–KDNP már hétfőn leadta a Területi Választási Irodán a listaállításhoz szükséges ajánlóíveket. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a szükséges aláírás-mennyiség többszörösét sikerült mindössze két nap alatt összegyűjteni a megye településein. A jelöltek és a párt aktivistái folytatják a kampányt és a támogatói aláírások gyűjtését.

A megyei listát állító pártok közül a Fidesz–KDNP már tegnap leadta az ajánlásokat Fotó: VN

Szombathelyen hétfő reggel a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, dr. Balázsy Péter és a pártszövetség képviselőjelöltjei a szükséges ajánlások többszörösét adták le.

Az ajánlások többszörösét gyűjtötték össze a kormánypárti jelöltek
Szombathelyen Fotó: VN

Körmenden elsőként vitte be hétfő reggel a polgármesterjelöltséghez szükséges ajánlásokat Bebes István, a Fidesz–KDNP képviseletében. A politikus a szükséges aláírások többszörösét gyűjtötte össze másfél nap alatt.

Kőszegen a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, Básthy Béla szintén elsőként, a szükséges aláírások dupláját adta le, ahogy a kormánypárt helyi képviselőjelöltjei is összegyűjtötték már az induláshoz szükséges számú ajánlást.

Hétfő reggel Sárváron a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, Kondora István és képviselőjelöltjei is elsőként adták le a szükséges aláírásokat a választási irodán.

Az Otthonunkért Közösen Egyesület Facebook-posztjában így fogalmaz: „Köszönjük Celldömölk! Sebestyén Krisztián polgármesterjelöltünk és az Otthonunkért Közösen Egyesület képviselőjelöltjei már összegyűjtötték az induláshoz szükséges ajánlást. A következő hetekben nem állunk meg, tovább keressük a párbeszéd lehetőségét, hiszen minden itt élő gondolatai fontosak számunkra!”

A Nemzeti Választási Iroda folyamatosan frissíti a bejelentett és a nyilvántartásba vett jelöltek listáit. A lapzártánkig elérhető névsorok az augusztus 24-ei, tehát a lehetséges első nap adatai alapján készültek. A választási iroda központi internetes oldalán tegnap 35, már nyilvántartásba vett vagy bejelentett polgármesterjelölt szerepelt, azok között nem volt még vasi. A 185, már nyilvántartásba vett vagy bejelentett egyéni választókerületi jelölt között hat volt Vas megyei: öt kőszegi a Fidesz–KDNP jelöltje és egy független, szombathelyi egyéni választókerületi jelölt. Közben összesen 97 egyéni listás jelölt szerepelt a választási iroda jegyzékében tegnap, ez országos szám, a vasi ezek között öt. Kettő független és egy Fidesz–KDNP-s győrvári jelöltet, egy független chernelházadamonyai, és egy független sitkei jelöltet vettek nyilvántartásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!