Zene

2014.07.19. 14:42

Péterfy Bori & Love Band nem okozott csalódást a rajongóknak az AlteRábán

A pénteki nap is sok csemegét tartogatott a fesztiválozóknak. Itt volt az Ocho Macho, Péterfy Bori & Love Band, a Vad Fruttik, levezetésként pedig a HS7 játszott.

Bajdó Bettina

Az AlteRába Fesztivál harmadik napján nyoma sem volt még a közönség fáradtságának. A koncertek alatt a sátorban több százan tomboltak a lüktető ritmusra, a szünetekben pedig ellepték a fesztiválozók az árusokat. Bár a fesztivál előtt volt légi szúnyogirtás, csak a szúnyogoknak nem szólt senki erről, így kora este volt mit csapkodniuk az embernek a fedetlen testrészeken. De ez senkit nem tántorított el.

Az aznapi fellépők közül leginkább Péterfy Bori & Love Band érdekelt, még sosem láttam őket élőben. A tömeget egy perc alatt magával ragadta az aprócska énekesnő, aki extravagáns ruhájával minden tekintetet magára vonzott. Tollas mellényben, aranyszínű topban és rövid, fekete bőrnadrágban igazán feltűnő jelenség volt a színpadon. Egy percig sem gondolkodott azon, hogy kell-e távolságot tartani a rajongók és a zenekar között, először a rácsok széléig ment el, majd felállt a tetejükre. A biztonsági őrök kis híján szívrohamot kapva rohantak oda, s kezeikkel hátulról garantálták az énekesnő biztonságát, aki még tovább is merészkedett ennél. Felszabadulva, mikrofonnal a kezében a tomboló tömegbe vetette magát, először, de nem utoljára a koncert alatt. A rajongók kézről kézre adták, majd testi épségét óvva, egyben vissza is adták a biztonsági őröknek. Az első sorban állók teljes extázisba estek, s Péterfy Bori nem ijedt meg tőlük, a pacsizáson túl, még egy két puszi is elcsattant a szerencsésebbeknek.

Egy biztos, Bori azon túl, hogy remek énekesnő, színésznőként is megvillantotta tudását. Egyszer sem hibázott, minden egyes mozdulata hűen követte a szöveget és a dallamot, tökéletes koreográfia volt. Az összhang teljes volt közte és zenekar között, s akkora erővel söpört végig a tömegen, hogy még azok is a sátor szélére merészkedtek, akik láthatóan egy dalszöveget sem ismertek. Belülről jött minden, kiszakadtak az érzések, s ha nagy szavakkal akarnánk élni, akkor azt mondhatnánk, hogy át is jött.

Kommunikált végig a közönséggel, viccelődött, kézfeltartással várta a válaszokat a kérdéseire, hogy ki érkezett a szeretőjével, ki csalta meg a fesztivált alatt a párját, s ki tette mindezt egy sátorban. Az én elismerésemet akkor vívta ki, amikor nem hagyta szó nélkül az Ukrajna felett lelőtt maláj gép tragédiáját, megemlékezett az áldozatokról. Épp a megfelelő időben húzta vissza az embereket az extázis közeli állapotból.

A koncert után elgondolkodtam, hogy mit is tud Péterfy Bori: egy biztos, átélése magában hordozza a szabadságot, mozdulatai magában hordozzák az önfeledtséget, ám egyben a szabályozottságot is. Minden a megfelelő időben történik, átélt dolgokat közvetít, olyanokat, melyek minden ember életében meghatározó szerepet töltöttek be. Sorolhatnánk, hogy milyen dalok hangzottak el, de aki ismeri ezeket, azoknak nem mondana újat, akik pedig nem, azoknak nem mondana semmit. Nálam a tegnapi koncert óta Péterfy Bori & Love Band szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!