BC Körmend

2016.03.25. 14:30

Rajt a felsőházban: az otthon még veretlen Pakshoz látogat a Körmend

Paks - Pakson kezdi a férfi kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszát az Egis Körmend gárdája. Az Atomerőmű SE elleni találkozó szombaton, 18 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

A bajnokságban mindkétszer Schmidt Béla együttese győzött a Körmend ellen. Ősszel otthon, 98-71 arányban, majd február közepén Körmenden, 63-66-ra. A piros-feketék a Magyar Kupa negyeddöntőjében vettek revansot, ahol hosszabbítás után 88-93-ra győztek, majd meg sem álltak a klub hetedik kupagyőzelméig.

A alapszakasz zárófordulója után két nap pihenőt kaptak a játékosok, szerdán pedig egy félnapos őrségi túra is belefért a programba, de azóta folyamatosan készültek a Paks elleni derbire.

Újra fel kell pörögnie a nagyszerű sorozat - a Magyar Kupa és az utolsó öt bajnoki megnyerése - után kicsit megfáradt körmendieknek. Teo Csizmics vezetőedző körül balról: Trey McKinne-Jones, Cole Dickerson (takarva), Wesley Channels (háttal), Joshua Duinker (8) és Lakosa Zsolt Fotó: Unger Tamás

- A szerda-szombat ritmus után jól jött ez a szünet, volt pár olyan sérülés nálunk, amelyeknél most volt idő a pihentetésre, gyógyulásra és azért a fáradtság is érezhető volt már a fiúkon - mondta Teo Csizmics, a Körmend vezetőedzője. - Szerda óta dolgozunk, komoly gondunk egyelőre nincsen, ennek nagyon örülök. Remélem, a mérkőzésig hátralévő tréningeken sem történik semmi váratlan. A Paksot ismerjük, kiemelkedően jó együttes, fizikálisan és csapatként is. Nem véletlenül áll holtversenyben az élen. Volt ugyan pár kevésbé sikeres mérkőzésük is, de ez minden csapatra elmondható, és számos szép sikert is arattak. Három remek alacsony játékosuk van, mellettük kiemelkedő négyes-ötös posztú magyar kosarasok. Mindez együtt kiváló gárdát ad, amely ellen nehéz játszani. Ráadásul hazai pályán ebben a szezonban még nem kaptak ki, s most is ők lesznek otthon. Számunkra nagyon fontos mérkőzés lesz ez, ami megmutathatja, mire vagyunk képesek idegenben. Ennek különösen nagy szerepe lehet a folytatásban, hiszen most ötödikek vagyunk, de szeretnénk pályaelőnyből kezdeni majd a rájátszást. Mi biztosan nem készülünk semmi különlegessel, meglepetéssel, erre nem lett volna időnk felkészülni. Tőlük sem számítok ilyesmire. Minden bizonnyal az eddigi háromhoz hasonló kemény, nyílt mérkőzés vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!