Bejcgyertyános

2012.11.14. 17:00

Liba, forraltbor, lámpás és boszorkány

Ismét Márton napi forraltbor fesztivált szerveztek a bejcgyertyánosi civil szervezetek.

Péntek Enikő

Immár harmadik éve szerveznek Márton napi vigasságokat a bejcgyertyánosiak. A hét helyi civil szervezet és az önkormányzat közösen rendezte meg idén is a sokszínű programot. A Márton napot a libás díszleteken túl a libazsíros kenyér, s a tombolán nyerhető élő szárnyasok jelképezték. Az Együtt Bejcgyertyánosért Egyesület által prezentált nyereménysorsolás sem volt hétköznapi: a helyi civil szervezetek tagjainak, vagyis közel 200 embernek a neve került bele a kalapba.



Három szárnyas: egy tyúk, egy kacsa és természetesen egy liba talált új gazdára a sorsolás folyamán. A forralt bor jó szolgálatot tett a fáklyás-lámpás felvonulás előtt - és alatt - a fázós kezek és lelkek felmelegítésére. Mindezek mellé még némi Halloween hangulat is párosult a műsorzáró Tök jó dal kapcsán, melyet a rémes jelmezekbe öltözött Napfény Dal- és Tánccsoport és a Bejci Betyárok adtak elő. A zenés-táncos műsor állandó vendégei a szemenyei Szemenyecskék, akik eddig minden évben nagyszerű, vidám jeleneteikk  el színesítették a programot. A programzáró batyus bálon a legkitartóbbak jót mulattak, s gondoskodtak róla, hogy a megmaradt forralt bor és libazsíros kenyér ne vesszen kárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!