Belföld

2010.11.10. 14:34

Banális történet: előbb 6, majd 5, végül 1 forintot akart behajtani a biztosító

Jó ideje nincs már forgalomban 1 forintos érme, mégis egy biztosító 1 forintot követelt egy Győr-Sopron-Moson megyei asszonyon. Mindezt azután, hogy a hölgy előzőleg befizetett egy 5 forintos tartozást, amint nem sokkal előtte 6 forintról csökkentettek a még forgalomban legkisebb pénzünk összegére. Egy banális igaztörténet a kisalfold.hu-tól.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

"Az egyik biztosítótól kaptam egy fizetési felszólítást szeptember végén, hogy fizessem be tartozásomat, mely 6 forintról 5 forintra csökkent. Azt is hozzátették: ha nem fizetek az APEH fogja behajtani a szóban forgó összeget" - mesélte a kisalfold.hu-nak a gönyűi Erős Mónika, aki válaszlevelében kért és kapott csekket a biztosítójától. Az ötforintos csekket be is fizette, ám a cég még tudott további szórakoztató meglepetéssel szolgálni: küldtek egy újabb levelet, melyben arról értesítették ügyfelüket, hogy még mindig tartozik feléjük. Összeg ezúttal egyetlen forint szerepelt.

Mivel a legkisebb címlet, melyet a postán fel lehet adni jelenleg 5 forint, így az 1 forintos tartozás kiegyenlítése kicsit nehézkes mindamellett, hogy ügyfél 5 forint feladása mellett 4 forintos túlfizetést halmozna fel A kisalfold.hu pedig a biztosító oldaláról számolt: a jelenleg érvényes belföldi postai díjak szerint a 30 gramm alatti, nem ajánlott levelek darabját 110 forintért kézbesíti a posta. A biztosító pedig 3 levelet küldött

A teljes cikk és további képek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!