Belföld

2011.07.12. 12:31

Nyugdíjas örömök, gondok

Kedden tartották a Vas Megyei Nyugdíjas Szövetség második negyedéves elnökségi értekezletét. Értékelték az eltelt időszakot, de szó esett a szövetséget érintő gondokról is

Peltzer Géza

Goda István, a Vas Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke az esemény után elmondta lapunknak: Nagyatádon a vasi nyugdíjasok ötven fős létszámmal részt vettek egy idősek tartott vezetőképzésen. Lezajlottak a megyei kulturális -és sportvetélkedők is, az első három helyezett bejutott a regionális vetélkedőre, innét az országos megmérettetésre is jutottak tovább. A versenyt magyar nóta, népdal és operett kategóriákban rendezték meg. A nyugdíjasok életét nehezítő napi problémákkal is foglalkoznak, ezek elsősorban a tagszervezetek feladata tette hozzá az elnök, és a megyei szövetség elsősorban információkkal segíti a tagszervezeteket.

A vasi szövetség az országos nyugdíjas szervezeteknek is tagja, ezeknél a tisztújításokra a napokban kerül sor. A vasi küldöttek mandátuma az év végén jár majd le ezekben a szervezetekben. Az elnökségi értekezleten szó esett az aktuális pályázatokról is. A Vas megyei szövetség három pályázatot nyújtott be: kettőt sporttevékenységre, egyet kulturális céllal.

Ezeket a város el is fogadta, és 100-100, illetve 50 ezer forintos támogatást nyújt a nyugdíjasoknak, a Nemzeti Civil Alapnál pedig 129 ezer forintot nyertek működési költségekre, viszont megszűnt a működési költségek automatikus támogatása. A szövetség biztonságos működtetésének érdekében ezért tagdíjat kellett bevezetniük, másképp nem tudnák előteremteni a működéshez feltétlen szükséges költségeket.

A Vas Megyei Nyugdíjas Szövetséghez jelenleg negyvenkét szervezet tartozik, ezek településenként, illetve szakmánként szerveződtek, a taglétszám összesen 1800 fő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!