Bulivan

2011.01.10. 15:20

Visszatér a Roxette

Február 11-én jelenik meg a 70 millió albumot eladott világhírű svéd csapat vadonatúj albuma. Tíz évvel legutóbbi lemezük, a Room Service megjelenése után - ismét visszatérnek a rivaldafénybe.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nem is akárhogyan: egy vadonatúj albummal, a Charm Schoollal, melyen 12 dalt hallhatunk, stílusukat legjobban úgy lehet leírni, mint “naprakésszé tett klasszikus Roxette”, az erőtől kirobbanó Way Outtól egészen a keserédes záródalig, a Sitting on top of the worldig. Az esély a visszatérésre vajmi kevés volt, mikor 2002 őszén Marie Fredrikssont agytumorral diagnosztizálták. Szerencsére Marie-nek sikerült felülkerekednie a betegségen, és 2009-re újra összefutottak a szálak.

She’s Got Nothing On (But The Radio)

 

 

Első lépésként Marie Fredriksson és Per Gessle újra összeálltak a színpadon, hogy közösen előadják az örökzölddé vált It must have been love és a The Look című dalokat Per amszterdami turnéján. Mielőtt a rajongók megneszelték volna a terveket, a Roxette-nek volt egy teljes mellbedobású visszatérése, a Night of the Proms turné főszenzációjaként több mint 600 0000 ember előtt léptek fel Hollandiában, Belgiumban és Németországban.

– Akkoriban már előretekintettünk és fontolgattuk a lehetőségét egy új albumnak – egy olyan anyagot képzeltünk el, ami mindent összefog, ami jó a Roxette-ben, de mégis előremutató – fűzte hozzá Per Gessle. A turné során a csapat hotelszobája valóságos stúdióvá alakult át, ahol megszületett pár új dal, majd hazatérve Svédországba is folytatódtak a munkálatok 2010 tavaszán és őszén. Mire elkezdték a felvételt, már több kész track volt, amelyekből válogathattak. Az érzékeny ballada, az In my own way például egy újrafelvett gyöngyszem 1984-ből, abból az időből, amikor a nemzetközi elismerés még tényleg csak álom volt számukra.
 
A She’s Got Nothing On (But The Radio) című legújabb dal a 2010 őszén írodott, egy igazi fülbemászó groove remekmű lett. Ebben a nótában minden megvan, amiért a Roxette a világ rádióiban egyik legtöbbet játszott bandája lett: fűzött melódiák, szenvedélyes előadás, különös humorral vegyített érzék a pop zenéhez, és végül, de nem utolsósorban Marie Fredriksson és Per Gessle énekhangjának különleges keveredése.

– Számomra a kiindulási pont mindig az, hogy Marie hangjára írjak dalokat. Megvan az a képessége, hogy elhisszük minden egyes szavát, amit énekel, életre kelti a dalszövegeket. Egy dalíró számára ez hihetelen ajándék – vallja be Gessle. Az album felvételei Nyugat-Svédországban és Stockholmban történtek Clarence Öfwerman és Christoffer Lundqvist producerek közreműködésével. A Charm School csodálatos visszatérés 10 év megpróbáltatás után, vagy ahogy Marie Fredriksson énekli a lemez egyik dalában: No one makes it on her own.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!