Bulvár

2015.08.19. 08:55

VMA: Garantált a botrány - A zenei díjkiosztó legnagyobb (mű)balhéi Lil Kimtől Lady Gagáig

A jövő hétvégén ismét Video Music Awards, amely a popzene legbotrányosabb díjkiosztója. Lássuk, mivel hozták kínos helyzetbe a szervezőket és időnként a nézőket is az elmúlt években a zeneipar sztárjai.

Kelemen Attila

A jövő hétvégén ismét Video Music Awards, amely a popzene legbotrányosabb díjkiosztója. Lássuk, mivel hozták kínos helyzetbe a szervezőket és időnként a nézőket is az elmúlt években a zeneipar sztárjai.

A jókislányból felháborító felnőtté vált Miley Cyrus így jelentette be Instagram-oldalán, hogy őt választották műsorvezetőnek: „Az MTV nem enged fellépni...ezért én vezetem az idei VMA-t". Fotó: Instagram

Az MTV Video Music Awards (VMA) az a díjkiosztó, ahol mindig történik valami. Míg az Oscar-gála vendégei feszengve ülnek és visszafogottan tapsolnak, addig a VMA-n minden évben borítékolható, hogy kitör egy vaskos botrány, amiről másnap az egész világ beszél. A villantásoknak, váratlan helyzeteknek és beszólásoknak már hagyománya van, gondoljunk csak Lil‹ Kim pucérkodására, Britney és Madonna leszbi csókjára, vagy Lady Gaga hús ruhájára. Idén Miley Cyrus a műsorvezető, ami a tavalyelőtti fenékrázós- nyelvnyújtogatós produkció fényében önmagában is sokat ígér. Íme, a VMA történetének legsokkolóbb jelenetei!

1999 – Diana Ross letapizza Lil‹ Kimet

Az 1999-es gála legfeltűnőbb jelensége kétségtelenül Lil‹ Kim volt, aki lila parókában és egyik mellét szabadon hagyó ruhában jelent meg a vörös szőnyegen. A botrányos outfitet Diana Ross egy még botrányosabb jelenettel fejelte meg: a legjobb videóért járó díj prezentálása előtt úgy döntött a baráti ölelés mellet egy kis tapizással köszönti kolléganőjét a színpadon.

2003 – Madonna leszbikus csókja

Felejthetetlen pillanattal ajándékozta meg a nézőket Madonna is, immár az ezredforduló után. Közös daluk végén a pop királynője odafordult az akkor még ártatlan „hercegnőként" számon tartott Britney Spears-hez, illetve Christina Aguilerához, aki Beautiful című számával már jó ideje harcolt a meleg jogokért, és hosszú, nyelves csókot váltott velük.

2007 – Britney Spears kínos „visszatérése"

Britney csillaga 2004-ben az anyaság és magánéleti problémák miatt leáldozóban volt, hajborotválós sztorijaitól és dühkitöréseitől hangos volt a sajtó. Úgy érezte, hogy a 2007-es VMA a legjobb alkalom arra, hogy visszatérjen a zenei világba, ám a fellépése roppant kínosra sikerült. Bizonytalan mozdulatok, elcsúszott hang – a gála után Britney soha nem talált vissza régi önmagához.

2009 – Kanye West megalázó magánshowja

Két évvel később Kanye West hívta fel magára a figyelmet. A rapper felment a színpadra, ahol épp Taylor Swift mondta köszönőbeszédét a legjobb női videó győzteseként. West a mikrofont elragadva az énekesnőtől kijelentette, hogy szerinte Beyoncénak kellett volna győznie.

2010 – Lady Gaga nyers hús ruhája

2010-ben Lady Gaga sokkolta a jelenlévőket, aki nyers húsból készült ruhában jelent meg a vörös szőnyegen. Egy évvel később pedig saját férfi alteregójaként, Jo Calderoneként ment el a díjkiosztóra.

2013 – Miley Cyrus fenékrázása

Az elmúlt évek egyik legnagyobb port kavaró produkciója Miley Cyrus nevéhez köthető, aki Robin Thicke oldalán twerkelt élő egyenesben, a kisgyermekes szülők legnagyobb felháborodására. Hogy idén milyen botrányra számíthatunk, az egyelőre kérdés, az azonban sokat elárul, hogy Miley Cyrus lesz az est háziasszonya!

Ezek is érdekelhetik