Skót klubok szerződtetnék Király Gábort

Az angol The Times online kiadása szerint Király Gábort több skót futballcsapat is szeretné szerződtetni. A Haladás egykori kapusát el is engedné jelenlegi klubja, az angol második vonalban szereplő Burnley.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az angol újság szerint a két legkomolyabb kérő Hibernian és a Hearts, de beszállt a versenybe a Falkirk is. Mindhárom klubnak komoly kapusgondjai vannak, Királytól pedig azt várják, hogy nemzetközi rutinjával megoldja a problémákat.

 A Hibernian két jelenlegi hálóőre Yves Ma-Kalambay és Andy McNeil igencsak "hibapontos", vagyis nagy szükség lenne rutinos játékosra. A harmadik számú kapustól, a fiatal Gróf Dávidtól pedig valószínűleg megválik a klub, miután ittas vezetésért egy éjszakát a rendőrségen töltött. A klub ki is próbálta egy hétközi edzőmeccsen a Dundee United korábbi kapusát a Gregorz Samotukski-t.

A Hearts (edzője László Csaba) szintén kapusgondokkal küzd. Ugyan a debreceni Balogh Jánossal stabilizálták a védelmet, azonban a hajdúsági együttes nem akarja meghosszabbítani a télen lejáró kölcsönadási szerződést - hanem - a lap szerint -  inkább eladná 150 ezer fontért a játékost. Kérdés, hogy a skótok tudnak, vagy hajlandóak ennyit fizeti érte.

A Falkirk sem áll jobban kapusokkal - Scott Flinders-nek vissza kell térnie a Crystal Palace-hoz, míg helyettese,
Robert Olejnik, a nem megbízható kategóriába tartozik.

Még egy csapat is szóba jöhet: a Dundee United portása, Lukasz Zaluska nem hosszabbította meg a nyáron lejáró szerződését (a The Times szerint a Celtic-hez készül), így a skót bajnokságban jelenleg harmadik helyen álló klub szintén tapasztalt játékossal szeretné helyettesíteni.

A The Times szerint Királyt a Burnley (ahol csak harmadik számú kapus) szívesen kölcsön adná, illetve névleges összegért elengedné, ezzel segítve a futballista további pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!