Előzetes letartóztatásban Sztojka!

<b> Veszprém</b> - Előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi városi bíróság szombaton Sztojka Iván 27 éves enyingi lakost, mert alaposan gyanúsítható a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett bűncselekményben való részvétellel - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A  veszprémi Patrióta bárban vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedésben meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját, két sportoló pedig - a horvát Ivan Pesic kapus és a szerb Zarko Sesum irányító játékos - életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.

A történteket után  a hatóság három személyt kezdett el keresni. A kiadott körözést követően az osztrák rendőrség vasárnap feltartózott két gyanúsítottat,   R. Sándort és N. Győzőt. A harmadik gyanúsított, Sztojka Iván egészen csütörtök estig szökésben volt, ám éjfél előtt néhány perccel megjelent ügyvédjével a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon és feladta magát.

A szombati zárt tárgyalás során meghozott előzetes letartóztatásba helyezés indoklásáról, részleteiről a rendőrségi sajtóügyeletes nem nyilatkozott, ám megjegyezte: akkor rendeli el a bíróság, ha az adott bűncselekmény elkövetésével alaposan gyanúsítható az előállított személy, s ha szabadlábon hagyása sértené a nyomozás érdekeit. Az előzetes letartóztatás 30 nap időtartamra szól, leteltekor - ügyészségi indítványra - azt ismét a bíróság hosszabbíthatja meg, ha annak feltételei fennállnak.

Forrás: MTI


A veszprémi Napló a kezdetetktől végigkísérte a történteket. Klikk ide és olvassa el a Cozma-dossziét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!