Szürreális szumó a Savaria moziban (képgalériával)

<b>Szombathely</b> - Amikor színpadra lép az Erik Sumo Band, a közönség két csoporta oszlik: a táncolósokra és a Harcsa Veronikába szerelmesekre, akik a buli végéig bámulják az énekesnőt.

Garai Antal 'Atom'

Az Erik Sumo Band már évek óta képviseli hazánk zenei skáláján azt az egyedi műfajt, amit nem is lehet simán szürreális pop-nak nevezni, sokkal inkább illik rá az "erik sumós zene" kifejezés. Szombaton Szombathelyen lépett fel az együttes, körülbelül félháznyi tömeg fogadta őket az Agora Savaria mozi aulájában.

Sokan egyetértenek az együttes honlapján olvasható szöveggel, miszerint Harcsa Veronika amellett, hogy énekesnő, egyben Erik Sumo múzsája, és a fjordok szépe is egyben. Magam is el-elbambultam a koncert alatt Veronika bájos mosolyát nézve. Na de térjünk át a tömeg azon részére is, akik nem zúgtak bele Veronikába, és a koncert nagy részében inkább a táncra helyezték  a hangsúlyt, mintsem arra, hogy Kupidóhoz fohászkodjanak egy színpadról irányzott nyílvesszőért. A közönség első soraiban elég sokan próbára tették a moziaula kőpadlójának kopásállóságát. Az Erik Sumo Band-féle szürreális pop legalább annyira lázba hozta a közönséget, mint egy jobbfajta szumóbajnokság a japánokat.



Harcsa Veronika és Kiss Erzsi - Fotó: Garai Antal 'Atom'

A színpadon is szemtanúi lehettünk az átélésnek. Kicsit még el is gondolkodtam azon, hogy  vajon hol járhat Kiss Erzsi a sikítászerű éneklés közben, vagy merre kalandozhat Veronika, amikor pörög-forog lehunyt szemmel a színpadon. Azt hiszem, a legszürreálisabbnak az utolsó, a visszataps utáni daluk mondható. Némi kis robotikával kezdődött, Kiss Erzsi éneke és Harcsa Veronika robot-mozgása keleti kéztartásokkal fűszerezve nagyon felcsigázott, kiváncsi voltam, mi lesz belőle.
A hangszerek halkultak, az énekesek lassultak, úgy tűnt, hogy ez a szerzemény feláldozódott a szürrealizmus oltárán, de aztán  hogy némi képzavarral  éljek  kiugrott a hangfalakból egy csapat szumóbirkozó és kivitték a mozi oldalát.

Ezzel az utolsó lendülettel  ért véget a koncert és egy nagy nevetéssel. Harcsa Veronika a koncert utolsó dala alatt is telitorokból énekelt ,oly erős hangon, hogy arra még Tina Turner is azt mondaná, hogy alapnak jó lesz. Meghajlás után az énekesnő a mikrofonhoz hajolt és elhangzott az a "Köszi szépen!"  ami olyan vékonyka, kissé félénk, szinte gyerekangon szólt, hogy  nevetésre ösztönözte a közönséget.



A szombathelyi csapat, a Vouler Mouche

Jó volt ez a szumómérkőzés a mozi aulájában, az együttes egyértelműen a körön kívülre tolta a közönséget, legyőzött minket. Tökéletes választás volt bemelegítésre a szombathelyi előzenekar a Vouler Mouche. A jazzes, bossa-novás és lounge hangzásvilágú helyi csapattal kiegészülve, sokösszetevős zenei élménnyel indulhatott  haza mindenki.

Tekintse meg a koncertről készült képgalériánkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!