Leütötte, majd rugdosta a földön fekvő játékvezetőt a középhátvéd (frissítve)

Nemescsó - Félbeszakadt hétvégén a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportjában rendezett Nemescsó-Pusztacsó-Vassurány mérkőzés. A hazaiak középhátvédje megütötte, majd megrugdosta a találkozó játékvezetőjét. <em>Krály Rudolf</em> kétéves eltiltást kapott.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nem múlt el balhé nélkül a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportjának 20. fordulója. A Nemescsó-Pusztacsó-Vassurány találkozón az első félidőben már 3:0-ra vezettek a vendégek, azaz  simának tűnt a meccs. Igaz, akadt némi gond a mérkőzés előtt: a nemescsói pálya ugyanis nem nagyon volt felvonalazva, csak foltokban látszódott a fehér csík. 

Ennek ellenére Szabó József játékvezető útjára indította a meccset, utólag bizonyára már bánja ezt a döntését. Az első félidő viszonylag nyugodt légkörben zajlott, a szokásos reklamálásokon és a három vassurányi gólon kívül nem sok érdemleges történt. A sereghajtó, és a bajnokságban eddig pont nélkül álló nemescsóiak számára így túl sok izgalmat nem tartogatott  a második 45 perc. Ám másképp alakultak az események. 

A találkozó 50. percében a nemescsóiak vezettek egy támadást, ám a vendégek leszerelték  a játékost, majd meglódultak előre. Egy hazai labdarúgó a földön maradt, amit időközben a vassurányiak is észleltek és sportszerűen kirúgták a labdát. A futballista közben feltpászkodott a földről, és folytatódhatott volna a játék. 

Ekkor a hazaiak középhátvédje, a hatalmas termetű Krály Rudolf kérdőre vonta a játékvezetőt, hogy miért nem sípolt, szerinte ugyanis szabálytalanul szerelték a csapattársát. 

Mielőtt azonban a bíró bármit is szólhatott volna, a játékos egy jobbegyenest helyezett el  a nála egy fejjel alacsonyabb Szabó arcán, majd kétszer belerúgott. A bíró a földre került, ám erre nem volt tekintettel a futballista, és még kétszer bordán rúgta a nemescsói középhátvéd. 

Szabó József, a mérkőzés játékvezetője elmondta, hogy a második félidő ötödik percében a vendégek a félpályánál szabályosan szerelték az egyik nemescsói játékost. - Később a labdarúgótól megtudtam, rálépett a labdára, ezért esett el. A nemescsóiak középhátvédje, Krály szerint viszont szabálytalanság történt és elkezdett szidalmazni, hogy miért nem fújtam. Megkértem, hogy fejezze be a reklamálást, de miután tovább folytatta, kiállítottam. Ekkor arcon ütött, majd még kétszer hasba rúgott. A földre estem, de még ott is belém rúgott. Szerencsére lefogták a játékost, én ugyanis  miután gyorsan lefújtam a meccset  még negyedóráig a földön feküdtem, alig kaptam levegőt - mesélte a bíró.

Bebotorkáltam az öltözőbe, ahol háromnegyed órát pihentem, szerencsére nem kellett orvost hívni. Igaz, azóta is fáj a hasfalam, de ha rendbejövök, nem teszek feljelentést. A játékos egyébként az incidens után elnézést kért, mondván elborult az agya.

A Fegyelmi Bizottság 2011. április 30-ig tiltotta el a 33 éves labdarúgót, aki csapata meccseit nézőként sem látogathatja.

( A cikkben szereplő képünk illusztráció.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!