Amerikai kosárlabdázót igazolt a Falco KC

Szombathely - A kettes poszton bevethető amerikai Donovan Morris személyében megvan a Falco KC kosárcsapatának első légiósa.

Tóth Gábor

A 25 esztendős, 191 centiméteres hátvéd eddig az amerikai egyetemi bajnokságban pattogtatott  első légiós szezonjára készül tehát. Az utóbbi két idényben a Long Beach State 49ers csapatát erősítette. A 2007/2008-as szezonban 31 meccsen játszott, 21,2 volt a pontátlaga, 5,2 lepattanót szedett. 



Donovan Morris

Mezőnyből 46,1, a büntetővonalról 84,7, távolról 41,7 százalékkal dobott. A 2008/2009-es bajnokságban 25 mérkőzésen 14,8-as pont-, továbbá 3,2-es lepattanóátlaggal zárt. Mezőnyből 40,5, a büntetővonalról 83,6 , a tiplavonalon túlról 27,2 százalékos pontossággal dobott.

- Egy éves szerződést kötöttünk az amerikai fiúval, de az első két hét próbaidő lesz - tudtuk meg Gráczer Györgytől, a Falco-Szova KC Szombathely kosárcsapatának ügyvezetőjétől.  Donovan Morris augusztus 15-én, vagy 16-án, hétvégén érkezik hozzánk, és hétfőn máris bekapcsolódik a közös munkába. A csapat egyébként 10-én kezdi a felkészülést.


Remek statisztikai mutatókkal rendelkezik Morris, jók a róla készült DVD-k és a szakvélemények  fogalmazott Déri Csaba, a Falco KC vezetőedzője. A reményeim szerint egy ígéretes játékost igazoltunk, és ami nagyon fontos: megfizethető áron. Ugyanakkor kíváncsi vagyok, hogy mit tud élőben, mennyire képes beilleszkedni a csapatba, és alapos orvosi vizsgálatnak is alávetjük  erre való a két hét próbaidő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!