Az Uaz, a Gaz és a többszáz sárdagonyázó lóerő - csabrendeki Off Road hétvége (videóval, képgalériával)

Csabrendek - Nyolckerekű traktor, dzsippek, quadok, motorok, és természetesen derékig érő sártenger - a Csabrendeki off road találkozón jártunk.

Garai Antal 'Atom'

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az ötödik Terepjáró Találkozót, a Veszprém megyei Csabrendeken. Szinte megszámolni sem lehetett a hétvégi sárdagonyázásra érkezett két-, négy, vagy akár nyolckerekű járművek számát, legpontosabban kifejezni a létszámot úgy lehet, hogy: sokan voltak. Természetesen portálunk úgy gondolta, hogy egy ilyen sárdobálásból nem lehet kimaradni, bár fotósunk kicsit nehezményezte, amikor egy dzsip mögött állva több kilogrammnyi, felé repülő sárral kellett megbírkóznia.



A gödörben - Fotók: Garai Antal 'Atom'

Nagy érdeklődésnek örvendett a nyolckerekű traktor, amely aztán átgázolt mindenen, legyen víz, sár, vagy akár a pokol legmélyebb bugyrai. Persze volt még temérdek épített terepjáró, szöcske, Gaz, Uaz, leselejtezett japán terepjárók, cross-motorok, quadok, egy Ifa és még hagyományos pickup-ok is.



A gigászi traktor

Tekintse meg összefoglaló videónkat a találkozóról! - videó: Atom

Lehetett szabadon cirkálni naphosszat a pályákon s megpróbálkozni átjutni egy-egy nagyobb, sárral telített gödrön. Emellett versenyek is zajlottak, az ügyességi szakaszok jócskán próbára tették mind a sofőröket, mind az autókat. Nem csak sárral teli árkokon kell átjutni, hanem rendkívül szűk helyeken fordulni, karókat nem érinteni, mindezt leejtőn lefelé/felfelé, méghozzá alvázig, vagy ajtóig érő sárban.



Embert és autót próbáló feladatok


Tekintse meg a találkozóról készült képgalériánkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!