Ismét árad a Rába Sárvár térségében

Megyei körkép - Sárváron a Rába újabb tetőzését a csütörtök esti órákban várják. Körmend térségében a III. fokú árvízvédelmi készültséget II. fokúra mérsékelték.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Körmend térségében a víz egyenletes apadását - a tegnap késő este lehullott csapadék egy rövid időre megállította, - de azóta mintegy másfél métert apadt a Rába.

A Büdös árok torkolatánál tapasztalt különféle csurgások, szivárgások az apadás következtében megszűntek, állandó szivattyúzásra már nincsen szükség. Csütörtökön reggel 8 órától a III. fokú árvízvédelmi készültséget II. fokúra mérsékelték, valószínűleg az esti óráktól már csak I. fokú készültség lép érvénybe. A védvonalon azonban a figyelőszolgálat folyamatos.

A sárvári szakaszon a Rábán és a völgyben levonuló levonuló hullám a hidrológiai előrejelzések alapján  csütörtökön az esti órákban fog másodszor tetőzni, de az első tetőzésnél alacsonyabb  vízszint várható. Jelenleg is I. fokú árvízvédelmi készültségben védekeznek, a figyelő- és járőrszolgálatot továbbra is fenntartják.

Jelenlegi útlezárások:

Körmendnél a régi Rába híd csak gyalogosan járható. A Molnaszecsőd-Döröske és a Sótony-Ikervár közötti utak továbbra is le vannak zárva.

Az Észak- Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 20 munkatársát -befejezve a segítségnyújtást, pénteken visszavezényelik állomáshelyükre.

A vizitúrázás a Rába teljes szakaszán továbbra is tilos!

A meteorológiai előrejelzések szerint térségünkben a következő napokban is számítani kell –főleg délutánonkét – eső, zápor, zivatar kialakulására. A lehullott csapadék mennyisége területi átlagban azonban fokozatosan csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!