Kicsi kocsi kalandjai - Hová tűnt a nyereményautó?

Szombathely - Részeg fiatalok egyik este úgy gondolták, hogy a Fő téren álló nyereményautót közelebbről is megnézik. A Fiat Punto nem volt bezárva, ezért beszálltak egy kicsit szórakozni. A mulatságnak a rendőrök vetettek véget.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

- A Fő téri térfigyelő kamerák a rendőrkapitányságra vannak bekötve. A képernyőkön arra lett figyelmes az ügyeletes, hogy két fiatalember a kiállított nyereményautóhoz megy, kinyitják az ajtaját és beülnek - tudtuk meg dr. Szalai Ferenctől, a Vas Megyei Rendőr főkapitányság sajtórefensétől.



Két rendőrautó robogott a helyszínre, ahol a kissé kapatos fiatalembereket igazoltatták. Mivel nem történt szabálysértés elengedték őket.
 
Úgy tudjuk, hogy a nyereményjáték szervezői nyitva felejtették az autó ajtaját, a két fiatal pedig brahiból beült egy kicsit szórakozni a kocsiba. Másnap reggel egyébként elszállították a járművet a a helyszínről, többen a Fiat márkaszervízben látták. 

Megkérdeztük dr. Bognár Juditot, a szombathelyi önkormányzat igazgatási irodájának vezetőjét a gépkocsi  „titokzatos” eltűnésről.

- Erről az esetről nem hallottam. Ugyanakkor az már előfordult, hogy a Fő téri programok miatt, a kereskedőkkel előzetesen egyeztetve elszállították a járművet. A jövő héten is lesz egy olyan rendezvény, amikor a Fiat pár napig nem lesz kint a kijelölt helyen. Arra pedig korábban felhívtuk a tulajdonos figyelmét, hogy a közterületen lévő autót huligánok megrongálhatják, így ők ezzel tisztában vannak - tudtuk meg dr. Bognár Judittól.

A Fő téren álló új Fiat Puntót  55 szombathelyi kereskedő vásárolta, akik úgy gondolták, játékkal lehet visszacsalogatni a vásárlókat a belvárosba. Azt szerettük volna megtudni tőlük, hogy miért volt nyitva a kocsi ajtaja, de nem találtunk olyan illetékest aki nyilatkozna. 



A nyereményautót  augusztus 15-én azok közül sorsolják ki, akik ezer forint felett vásároltak az akcióhoz csatlakozott üzletekben. Fotó: Kiss Teodóra 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!