Falco KC: bekapcsolódtak a felkészülésbe a légiósok

Szombathely - Bekapcsolódtak a felkészülésbe a Falco KC kosárcsapatának légiósai: Donovan Morris, az új szerzemény, illetve egy régi ismerős, Arnas Kazlauskas.

Tóth Gábor

- Kaliforniából, Los Angelesből jöttem - kezdi a bemutatkozást Donovan Morris, művésznevén Dmo. - Öt fiú- és egy lánytestvérem van. Nagyon sportos család a miénk, mindenki megőrül a kosárlabdáért. A Falcóval a mendzserem révén kerültem kapcsolatba. Amikor kiderült, hogy honnan érdeklődnek irántam, bizony fel kellett mennem az internetre, mert nem sokat tudtam sem Szombathelyről, sem a csapatról. Aztán gyorsan megnyugodtam, tudom, hogy a Falco bajnok volt, és évek óta ott van a bajnokság legjobbjai között. Nagyon tetszik az Arena Savaria, impozáns, szép otthona van a klubnak. Még csak néhány napja vagyok itt, de azt kijelenthetem, hogy tetszik a város, barátságosak az emberek, és a csapattársak is kedvesen fogadtak. Nagy kalandba vágtam bele, hiszen ez az első évem légiósként. Ráadásul eddig még Amerikát sem hagytam el, most pedig rögtön a világ másik felébe költöztem. A jövőmmel, a pályafutásom további szakaszával egyelőre nem foglalkozom. Először itt szeretnék bizonyítani. Most az a legfontosabb, hogy a Falco igényt tartson rám. A keretünkben egyébként több jó képességű játékos van, már nagyon várom a közös labdás edzéseket.

Arnas Kazlauskast nem kell bemutatni a kosárkedvelőknek. A 204 centis, 33 esztendős litván triplagyáros alapembere volt a Falco két éve bajnoki címet nyerő csapatának.

- Örömmel jöttem vissza Szombathelyre - fogalmazott az egy év szünet után újra sárga-feketébe öltöző bedobó. - Volt még néhány ajánlatom, de a szívemre hallgattam, amikor aláírtam a szerződésemet. A Falcónál mindig korrekten viselkedtek a vezetők, ráadásul igazi barátokra leltem itt, és tökéletesek a körülmények. Rendkívül szép emlékeket őrzök a két évvel ezelőtti szezonról - remélem, sikerül ismét megtölteni szurkolókkal az Arena Savariát. Egyelőre a családom is velem van, ám a Savaria Karnevál után hazautaznak. Már találkoztam ismerősökkel a Fő téren, a Tó fürdőn. A szurkolók lépten-nyomon megállítanak, jó érzés, hogy ennyire bíznak bennem, és hogy nem felejtettek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!