Bérbe kívánja adni az önkormányzat a hotelt

Szombathely, Balatonlelle - A Vas Megyei Közgyűlés a feltételrendszer kidolgozása után működtetésre bérbe kívánja adni a tulajdonában lévő balatonlellei Hotel Tiffanyt.

Erős D. Zoltán

Fele részben a Vas megyei Önkormányzat, fele részben pedig szakszervezeti tulajdonban volt korábban a balatonlellei üdülő. A megye  néhány éve kivásárolta a tulajdonostársat, felújíttatta az épületet,  s  kétcsillagos szállodaként működtetette tovább. A  közgyűlés  az önkormányzati vagyonkezelő kft. kezdeményezésére legutóbbi ülésén foglalkozott a bérbeadás lehetőségével.  

Dr. Dénes Tibor,  a közgyűlés pénzügyi, gazdasági és vagyongazdálkodási bizottságának elnöke ezzel kapcsolatban kifejtette: ki kell dolgozni a bérbeadás feltételrendszerét. Ennek tartalmaznia kell az időtartamot, a díjat, az állagmegóvással, korszerűsítéssel összefüggő feladatokat, meg kell határozni a preferálandó  hasznosítási célt, s a szerződés felmondásának a feltételeit.  A bérbeadás mindenképpen versenyeztetéssel történhet, fogalmazta meg a bizottsági elnök. 

Helyesen dönt a közgyűlés, ha bérbe adja a szállodát, mert az önkormányzat nem tudja olyan hatékonyan működtetni, mint egy vállalkozás, fogalmazta meg  Szücs Gábor,  az MSZP frakció vezetője. A közgyűlésnek kell meghatároznia, hogy mit is várnak el a bérlőtől, mennyi lesz a fizetendő díj, s melyek lesznek a biztosítékok. Miután  ez  még nem történt meg, a frakcióvezető furcsállja, hogy már megjelent az ezzel kapcsolatos ajánlattételi felhívás. 

Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke erre reagálva elmondta: nem tudott a hirdetésről. Vissza kell vonni a felhívást, miután nem volt felhatalmazás a megjelentetéshez. Megfelelően elő kell készíteni a szerződést, s ezt követően történhet meg a bérbeadás nyilvános meghirdetése.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!