Gólyatábor, 3. nap: fárasztó tanévnyitó, stand up comedy, a bikinis fiúk és a fáklyás menet

Szombathely - Egy túl hosszúra nyúló tanévnyitó, egy fergetegesre sikeredett stand up comedy, pár látványos klip-feldolgozás, fáklyás felvonulás és hajnalig tartó buli - a gólyatábor harmadik napjának részletei.

Garai Antal 'Atom'

Biztosan állíthatjuk, hogy a évnyitó emlékezetes lesz a gólyák számára, ugyanis közel három órásra sikeredett a több ünnepély összevonásából álló ceremónia. Gólyák elbeszéléseiből az derült ki, hogy nem igazán jó buli hajnali háromig tartó bulizás után "díszmagyarban" végigállni/ülni egy ünnepélyt.

Miután kikeveredtek a sportházból a javarészt fáradt gólyák, mehettek tovább zsibbasztani alfelüket a szokásos tanulmányi tájékoztatókra. A tájékoztatók után már mi is bekapcsolódtunk a csapatok próbáiba, több műsort is elő kellett adniuk a díszteremben rendezett klippforgatáson. Minden csapat megkapta feladatként, hogy egy adott évtized egyik legnagyobb slágerét "megfilmesítsék", kamera hiánya lévén pontosabban fogalmazva: vizuálisan is leképezzék.

Este hatkor lépett színpadra a díszteremben Dombóvári István, közel egy órás stand up comedyt röhöghetett végig a társaság, akik műsor közben kezdtek igazán hízni, ugyanis a programban eredetileg  egy órával később kezdődött volna. A műsorból nem próbálunk poénokat felidézni, közel 80 százalékát végignevettük, később publikálunk videóval részleteket.



Dombóvári István szerint az egyetemistáknak csak most kezdődik az igazi élet, erre sztorikat is hallhattunk a humorista főiskolás életéből - Fotók: Garai Antal 'Atom'

A humorista előadása után kezdték előadni a csapatok a klippeket - hallhattuk s láthattuk Exotic: Trabantdalát, Szécsi Pál: Gedeon bácsiját, Neoton família Santa Maria című számát, amire építettek egy komplett hajót a gólyák, Hofi-Koós: Macskadalát és Bikinitől a Mielőtt végleg elmegyek-et. Látványos és röhejes műsorokat láttunk, szokás szerint bikinis fiúkkal, maszkírozott lányokkal és némi erotikus tartalommal.



Aki nem ismerné fel elsőre: az egy Trabant hierogrifája



Macskadal - néhol már a Macskák musical jutott eszünkbe



A Bikini frontembere bikiniben

A műsorok után este tízkor indult a fáklyás felvonulás a városban, aminek semmi köze sincs az aznapi budaesti felvonuláshoz. Ezt csak azért kellett megjegyeznünk, mert a Fő téren átbóklászó csapatok mellett két idősebb ember beszélgetését pont elcsíptük.
- Milyen felvonulás ez? - kérdezte a hölgy, mire a mellette álló úr így válaszolt: - Biztos olyasmi, mint ami Pesten van. - na talán mégsem... 



Fáklyás felvonulás a Fő téren

Felvonulás után Toncsi zenélt a közönségnek, "legnagyobb slágerek" címszóval, ami után a Juice zenekar játszott az aulában. Háromnegyed négykor indultunk haza, s igen - zárásig buliztak a hallgatók, aktívan, sokan. Már csak azon lepődtünk meg, hogy mekkora létszámmal vesznek részt az utolsó napon, ugyanis a Gagarin úti kollégium udvarán kifejezetten sok, nem hullafáradt ábrázatú gólyát találtunk délben.



Toncsi a virtuális lemezjátszó mögött

Ide kattintva megtekintheti a gólyatábor harmadik napjáról készített képgalériánkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!