Ünnepélyes alapkőletétel - Másfél milliárd forint szennyvízberuházásra

Szombathely - Újabb másfél milliárdos uniós szennyvízberuházások indulnak. Az ünnepélyes alapkőletételen kedden Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter is részt vett.

Farkas Eszter

Szombathely és 34  környező település uniós projektjének keretében  korszerűsítették és bővítették a szennyvíztisztító telepen az iszapkezelési eljárás elemeit, s  építettek egy új komposztáló telepet is. A projektek költségvetése közel 20 millió euró volt.  

A tervezett fejlesztések megvalósítása során  mintegy 5, 7 millió euró pénzmaradvány keletkezett, melynek felhasználására az Európai Unió Bizottsága a projekt célkitűzéseivel összhangban kiegészítő beruházásokat hagyott jóvá. 

Kedden a szennyvíztelepen az újabb  kivitelezési munkák megkezdése előtt, az   ünnepélyes alapkőletételen a város nevében dr. Ipkovich György köszöntötte a megjelenteket, majd Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter méltatta a beruházást.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!