Kigyulladt és a földbe csapódott egy hőlégballon, négyen meghaltak

Négy holland turista - két házaspár - meghalt szerda reggel, miután egy hőlégballon kigyulladt és lezuhant a dél-kínai Kujlin (Guilin) területén.

MTI

A tragédia helyi idő szerint kilenc óra körül történt a közkedvelt, jellegzetes karsztképződményeiről híres turistahelyen, a Kujlinhoz tartozó Majling település felett. A legfrissebb jelentések szerint a magasban öt holland utas tartózkodott két kínai pilótával, amikor a ballon eddig ismeretlen okból kigyulladt, irányíthatatlanná vált, és 150 méter magasból lezuhant.

A baleset helyszínére mintegy 400 mentőt mozgósítottak. Korábbi jelentések arról szóltak, hogy három férfi és egy nő volt az áldozat, de a rendőrség utóbb megerősítette, hogy két férfiról és két nőről van szó. A négy külföldi a helyszínen szörnyethalt, ötödik, sérült társukat a két kínaival együtt kórházba szállították. Állapotukról egyelőre nem közöltek részleteket.

A baleset körülményeit vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!