Koman: borzasztó érzés, hogy nem játszhatok

Az U20-as magyar labdarúgó-válogatott a kedd délutáni, Ghána elleni elődöntőt egyik legjobbja, csapatkapitánya, a Haladás-nevelés Koman Vladimir nélkül kénytelen megvívni. Kairóban értük utol a futballistát.

Pum András

Óriási lehetőség előtt áll a magyar U20-as válogatott: amennyiben a fél ötkor kezdődő elődöntőben legyőzi Ghánát az aranyéremért játszhat az egyiptomi tornán. Sajnos a csapat "esze", az Ukrajnában született, de két éves korában Magyarországban, Szombathelyen élő középpályás, Koman Vladimir sárga lapjai miatt kihagyja a találkozót. A Haladásban nevelkedett, és 15 évesen már első NB II-es meccsét vívó futballista jelenleg a Sampdoria kölcsönjátékosaként a szintén első ligás Bariban szerepel. Az egyiptomi VB-n eddig négy gólig jutó játékos esélyes a VB legjobbja címre is.

- Meglehetősen rosszul viselem, hogy nem játszhatok a ghánaiak ellen, egyszerűen borzasztó érzés - felelte érdeklődésünkre az úszás és kondi után, de még az ebéd előtt áll álló Koman. - Őszintén szólva emiatt már tegnap óta halálra izgultam az agyamat, nagyon feszült vagyok, nem bírom a tétlenséget. Mindegy, ezen már nem tudok változtatni, bízom a srácokban, hogy sikerrel veszik ezt az akadályt is. A ghánaiaknak két gyors és gólveszélyes csatáruk van, rájuk külön is oda kell figyelnünk. Ugyanakkor az egész ghánai csapathoz hasonlóan a védelmük sem tűnik túl szervezettnek, ezt könnyen kihasználhatjuk.  Szerintem ha az eddig látott játékunkat nyújtjuk, akkor nem lesz gond, és bejutunk a döntőbe.


- Hogy mi a siker titka?Nincs titok, egyszerűen jó a csapatunk - folytatta Koman. -  Persze érződik rajtunk a fáradtság, már öt meccsen vagyunk túl, igaz az ellenfelünk és éppen ennyiszer lépett pályára, úgyhogy ez végülis nem lehet kifogás. Halljuk, hogy otthon rengetegen szorítanak értünk, de egyelőre ebből itt kint keveset érzékelünk, majd ha hazaérünk, biztosan megtapasztaljuk, hogy mennyit jelent a válogatott az otthoniak számára. Ma egyébként fél kilenckor megreggeliztünk, aztán 11-ig úszás vagy kondi szerepelt  programban, délben ebédelünk, utána csendespihenő, megbeszélés, majd indulunk a stadionba. Csak ne telne olyan lassan az idő...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!