Támogatást nyert az Agora projektje

Több mint negyvenegymillió forintot nyert az Agora Szombathelyi Kulturális Operatív Program Tudástarisznya projektje.

Maróthy Andrea

Jelentős pénzösszeget nyert az Agora Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ a Társadalmi Megújulás Operatív Programra (TÁMOP) benyújtott pályázatával, így egy új, iskolarendszeren kívüli kompetenciafejlesztő program indulhat el  a  vasi  megyeszékhelyen.

A Tudástarisznya elnevezésű projektet összesen 41 millió 743 ezer 574 forinttal támogatja az Európai Unió az Európai Szociális Alapból  hangzott el a cszerdai sajtótájékoztatón, melyet az új program megvalósításának helyszínén, az Agora-Gyermekek Házában tartott dr. Ipkovich György polgármester, Grünwald Stefánia, az Agora Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ igazgatója és Kiss Andrea, a Tudástarisznya-projekt programvezetője.

A sikeres pályázatnak köszönhetően a közművelődési egység két dolgozója vehet részt továbbképzésen. A tanfolyam díját és az útiköltséget az elnyert támogatásból finanszírozza a ház. A projekten belül új szakkörök, tehetséggondozó klubok és táborok indulnak el. Ezek némelyike már e hónaptól várja az egészséges és fogyatékkal élő, illetve hátrányos helyzetű gyermekeket, fiatalokat, valamint a fiatal álláskeresőket.

Az új programnak köszönhetően várhatóan öt-tíz százalékkal megnő az intézmény látogatottsága, új, fejlettebb, oktatást segítő programok indulnak, s remélhetőleg elfogadottabbá válnak a nem formális közművelődési formák is  hangsúlyozta Kiss Andrea a sajtótájékoztatón.

A projektvezető ezek mellett még a támogatók számának növekedésére és a létesítmény infrastruktúrájának javulására is számít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!