Tankcsapdákat kerülgetünk a Deák Ferenc utcában (elrettentő fotókkal)

Az októberre ígért aszfaltozás elmaradt a szombathelyi Deák Ferenc utcában, van helyette gázszag és akadálypálya. Szeptember közepén bombázták szét az utcát, várhatóan november közepéig marad ilyen állapotban.

Maróthy Andrea

Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. szeptember közepén kezdte meg a vezeték rekonstrukciót a Deák Ferenc utcában. A lakók panaszkodnak: az októberre ígért aszfaltozás elmaradt. Egy olvasónk a körülményes közlekedést nehezményezte, de aggodalma főleg az utcában terjedő gázszag miatt van. 

Úgy tűnt, befejezték a munkát, de kedden újabb szakemberek jelentek meg az utcában, akik műszereikkel méricskéltek, mesélte olvasónk, aki azt is elárulta, többen is panaszkodnak, s félnek az ott terjengő gázszag miatt.

A zrt. kommunikációs vezetője, Hamar Orsolya elmondta: jelenleg az 1964-ben létesült gázelosztó vezeték cseréjét végzik. A folyamatos gázellátás érdekében a cseréket csak szakaszosan, a tervezettnél lassabban lehet végezni. A szakemberek rendszeres ellenőrzik, szivárog-e gáz a vezetékekből. A gázszag nem jelent veszélyt, a régi vezetékdarabok kiemelésekor érezhető.

A munkák teljes befejezése november közepére várható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!