Megújult a Szombathelyi Televízió Híradója

Megújult a Szombathelyi Televízió Híradója formailag és tartalmilag egyaránt. Az új tévéhíradót ezen a héten láthatták először a televíziónézők.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Január 4-étől új díszletből, új szignálokkal jelentkezik a Szombathelyi Televízió Híradója. A tartalom után tehát a forma is megújul.

Szöllősi Iván, a televízió igazgatója elmondta: a nézők szempontjából fontos, hogy mindig lássanak újdonságot. Erre pedig nem csak a hírek frissességével, a témák objektív és alapos feldolgozával törekszünk, hanem a látvánnyal is. Úgy gondoltuk, hogy színvilágban próbálunk az országos trendekhez igazodni, amik megfigyelhetők a nagyobb tévéknél is.

A város tévécsatornájának hírműsora az elmúlt hónapokban alapos változáson ment keresztül. A híradó összeállításakor fontos szempont, hogy például az adott országos hír miként érinti a helyi lakosságot, a helyi események pedig hogyan befolyásolják az itt élők mindennapjait.

A szerkesztő-riporterek törekednek arra, hogy személyes példákon keresztül tegyék érthetővé, emberközelivé, azaz fogyaszthatóvá a híreket. Fontos a gyorsaság, az exkluzivitás, de nem elhanyagolandó az alaposság, az objektivitás.

A híranyagok szerkezeti felépítését a tartalom határozza meg, így több műfaj változatos használatával igyekszünk ritmust adni a Híradónak.  A tartalmat pedig mostantól a modern képi világ is erősíti.  Azokra is gondoltak, akik lemaradnak a minden hétköznap 19.00 órakor jelentkező Híradóról: a hírműsort másnap estig még hét alkalommal megismétlik.

Hamarosan a városi tévé weboldala, az sztv.hu is megújul: a friss híreket egy kattintással ott is figyelemmel kísérhetik nézőink.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!