Nemcsak olvasóink gyűjtenek Priscillának, egy ügyvéd is melléjük áll

Múlt héten mutattuk be az ötéves Kőhegyes Priscillát, aki három hónapos korában, a kötelező védőoltás beadása után két nappal veszítette el látását. Olvasóink összefogtak a kislányért.

Bajdó Bettina

A lány szülei úgy vélik, hogy az oltóanyag miatt vakult meg a gyermekük, az orvosok szerint azonban veleszületett, genetikai betegség miatt vesztette el a látását. Az orvosok lemondtak a lány gyógyulásáról, a szülőknek azt ajánlották, törődjenek bele, a kislány nem fog többé látni.

A szülők nem hagyták annyiban, a természetes gyógymódok felé fordultak, s egy homeopátiás injekciónak köszöhetően javulni kezdett a  kislány szeme. Lapunkat azért keresték meg a szülők, hogy segítséget kérjenek az olvasóktól, mivel anyagi kereteik végesek, a kislánynak pedig szüksége lenne az injekcióra. Cikkünk megjelenése után több olvasónk és  szervezet is jelentkezett, s felajánlotta segítségét a látássérült gyermeknek.

- Nagyon szépen köszönünk minden segítséget, nekünk az a fontos, hogy Priscilla hetente megkaphassa az injekcióit  - mondta Csidei Tünde, a kislány édesanyja.  - Egy budapesti ügyvéd is felajánlotta a segítségét, mellénk áll az állammal szemben. A cikk után kaptunk hideget és meleget is, akadtak olyanok, akik elfordultak tőlünk, mivel úgy gondolják, hogy kártérítést szeretnénk kapni. Hangsúlyozom, ez nem így van. Mi csak az igazságot szeretnénk kideríteni. A célunk az, hogy ha a lányunk az oltástól vesztette el a látását, akkor a gyógyszergyártók és az orvosok ismerjék el, hogy hibáztak. Emellett pedig példánkkal is biztatni szeretnénk mindazokat, akik hasonló helyzetbe kerültek, hogy merjenek kiállni a véleményükért - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!