Melegétel utalvány: minden marad a régiben

Mégis lehet hideg élelmiszert vásárolni a melegétel utalványokkal. A Miniszterelnöki Hivatal legalábbis a régi feltételek visszaállításáról tájékoztatta a Vasas Szakszervezeti Szövetséget.

Nagy Ildikó

Megírtunk, hogy megszigorították a melegétel utalványok felhasználására vonatkozó szabályokat. Eszerint csak meleg étel vásárlásához lehetett volna igénybe venni a melegutalványokat. (Az ezzel kapcsolatos közleményt tegnapelőtt még olvashattuk az adóhivatal honlapján.)

A szakszervezeti tiltakozás és az óriási médiavisszhang után azonban úgy tűnik, mégis minden marad a régiben, és továbbra is a tavalyi elfogadási rend vonatkozik a melegétel utalványokra.

Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke az mti-nek azt nyilatkozta, hogy szövetségük  más érdekvédelmi szervezetekkel karöltve  már korábban is tiltakozott a melegétkezési utalványok elfogadására vonatkozó szabályok szigorítása miatt.

A szakszervezeti elnök azóta levelet kapott a Miniszterelnöki Hivataltól, amelyben arról értesítették, hogy  egy szerdai döntés értelmében az idén is a tavalyihoz hasonló elfogadási és felhasználási gyakorlatot alkalmazzák majd a melegétel utalványoknál.

Az étkeztetési utalványok elfogadásának azonban továbbra is alapfeltétele, hogy a szolgáltató (étterem, üzlet) szerződést kössön az utalványt kibocsátó céggel. Bár tegnap délután még nem találtuk, de állítólag a szabályok visszaállításával kapcsolatos APEH-közlemény is hamarosan megjelenik.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!