Hamis méz: bevonták a keszthelyi cég engedélyét

Bevonták a működési engedélyét, és 1,4 millió forintra megbírságolták a keszthelyi Molnár Méz Kft.-t. Mindez azért történt, mert a keszthelyi cégtől cukrozott méz került kereskedelmi forgalomba.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az ügyről kedden dr. Kardeván Endre megyei főállatorvos, a Zala Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság igazgatója tájékoztatta laptársunkat, a Zalai Hírlapot.

- Két éve többször találtunk már kisebb hibákat ennél a cégnél és meg is bírságoltuk. A jelenlegi vizsgálatot lezáró határozatunk szerint a fogyasztók nagyfokú megtévesztése valósult meg, mivel az általuk forgalomba hozott méz idegen cukrot tartalmazott. A Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint a méz nem tartalmazhat idegen cukrot, vagy ha igen, akkor az a termék nem minősül méznek  - mondta a főállatorvos.

A mézhamisítási ügyre egy fővárosi rutinszerű élelmiszerellenőrzés alkalmával derült fény.

Az állategészségügy ellenőrei a boltban vett mézmintákat bevizsgáltatták, a laboratórium cukrot mutatott ki. Ezt követően már célzottan a kibocsátó keszthelyi kft.-nél is ellenőrzött a hatóság.

További részletek a Zalai Hírlapban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!