Kultúra, oktatás nélkül nem megy

A KDNP Iskola, erkölcs, tudás című oktatáspolitikai programját ismertette tegnap dr. Hoffmann Rózsa egyetemi docens, oktatáspolitikus, a KDNP országgyűlési képviselője.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Egyebek mellett pedagóguséletpálya-modellt, a pedagógusképzés megreformálását ígéri a KDNP hangzott el azon a tegnapi fórumon, amelyen a Fidesz-MPSZ és a KDNP Vas megyei szervezeteinek meghívott vendégeként dr. Hoffmann Rózsa egyetemi docens, oktatáspolitikus, KDNP-s országgyűlési képviselő osztotta meg pártja oktatáspolitikai elképzeléseit a hallgatósággal. A vendéget Básthy Tamás, a Fidesz KDNP országgyűlési képviselőjelöltje és Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte.

Dr. Hoffmann Rózsa előadásában utalt a hazai oktatásügy  Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszter tevékenységével fémjelzett dicsőséges múltjára, és persze a mai, jóval sötétebb helyzetre. Hangsúlyozta: a nemzetet csak a kultúrával és az oktatással lehet felemelni. A KDNP-s politikus  kiemelte: az iskola nem szolgáltató intézmény, ahol a szolgáltatást igénybe vevők kegyeit kell keresni, és nem lehet például buktatni.

A fórumnak is helyet adó Dr. Nagy László Gógypedagógiai Intézmény  és azon belül a Beszédjavító Általános Iskola  sorsáért aggódó kőszegi alpolgármester, Básthy Béla kérdésére dr. Hoffmann Rózsa elmondta: tűzközelbe kerülésük esetén a hasonló intézmények megerősítésére törekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!