Hűtlen kezeléssel gyanúsítják a Főtáv vezérigazgatóját

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatja ki jelenleg is a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Főtáv Zrt. vezérigazgatóját - erősítette meg az MTI-nek az erről szóló sajtóhíreket Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

MTI

Az ügyben magánszemély feljelentése alapján május 26-án rendeltek el nyomozást - mondta. Hozzátette: a vezérigazgatót azzal gyanúsítják, hogy vagyonkezelési kötelezettségét megszegve egy lakópark hűtő-fűtő rendszerére a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött, és ezzel mintegy 180 millió forintos kárt okozott a cégnek.
   
A Főtáv vezetőjének rendőrségi kihallgatásáról a nol.hu és a Hír TV számolt be. Utóbbi emlékeztetett: egy csepeli lakópark hűtő-fűtő rendszerének kiépítéséről van szó az ügyben. Mint a televízió honlapján írták, a Hír TV Célpont című műsora tárta fel, hogy a lakóparkot kivitelező cég igazgatóságában és felügyelőbizottságában több, az MSZP-hez közel álló személy is felbukkant. A magáncég kivitelező csúszásban volt, amikor a Főtáv a segítségére sietett, és elvégezte helyette a munkát - írták.
   
A Főtáv Zrt. az MTI-vel szerda kora délután közleményben tudatta: a cég számára nem világos, hogy a vezérigazgatót milyen ügy miatt és milyen minőségben hívta be a rendőrség. Mint közleményükben írták, "a vállalatnál az a normális menet, hogy a vezérigazgató esetleges akadályoztatása esetén két vezérigazgató-helyettes biztosítja a társaság zavartalan működését". Hozzátették: amint további információ áll a rendelkezésükre, ők is tájékoztatják a közvéleményt.
   
Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja: a Rákóczi Liget lakópark hűtő-fűtő rendszerének kiépítésével kapcsolatos az ügy, amelyben várhatóan - a kihallgatás után - őrizetbe veszik Kovács Lajost.
   
A rendőrség délután közzétett közleménye szerint a nyomozók kedden az előnytelen szerződés megkötése miatt a csepeli lakópark beruházásának vezetőjét is meggyanúsították. Ő a gyanúsítással szemben panasszal élt, kihallgatása során vallomást tett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!