Négy magyar futtatót állítottak bíróság elé Svájcban

Egyebek mellett emberkereskedelem és súlyos testi sértés vádjával állítottak bíróság elé szerdán Zürichben négy, Bíróság elé állítottak négy, prostituáltakat futtató magyart Svájcban prostituáltakat futtató magyar férfit.

MTI

A vádiratban több más vádpont mellett az is szerepel, hogy a vádlottak terhes prostituáltakat bántalmaztak azzal a céllal, hogy abortuszt idézzenek elő náluk - írta a Neue Zürcher Zeitung internetes kiadása. A cikk szerint egy ötödik vádlott öngyilkos lett a vizsgálati fogság alatt.

Az elsőrendű vádlottra 16 év börtönbüntetést kért az ügyész, a másik három férfira négy és fél, kilenc, illetve tizenegy év börtönt. Mindannyian ártatlannak vallották magukat a fő vádpontokban.

Az ügyben egyszerre szerepel vádlottként és áldozatként egy hatodik személy, egy nő, akit azzal bíztak meg, hogy az utcán felügyelje a prostituáltakat.

A Magyarországon büntetett előéletű vádlottak Magyarországról és Romániából vittek prostituáltakat Zürichbe, ott utcai prostitúcióra kényszerítették és rendszeresen bántalmazták őket. A hatóságok tizenhat áldozatról tudnak.

A lap egy másik, korábbi internetes cikke szerint a svájci hatóságok többhónapos nyomozás eredményeként, egy nagyszabású razzia során tartóztatták le a gyanúsítottakat, a magyar társszervekkel szoros együttműködésben. A per várhatóan csütörtökön ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!