Március 15. tér: már körbe megy a forgalom, de a befejezés csúszik

Hétfőn délutántól már az új forgalmi rend szerint lehet közlekedni a szombathelyi Március 15. téren. A körforgalom végleges befejezését október közepére ígérik az építők.

Angyal László

A belváros közlekedését alapvetően meghatározza a Március 15. tér körforgalommá való átalakítása. A beruházás a városi önkormányzat és a megyei közútkezelő kht. közös projektje, mivel az egyik országos közlekedési útvonal a Petőfi Sándor utcán át halad. Az előkészítéssel együtt bruttó  88 millió  forintba kerülő beruházás elvégzésére kiírt pályázatot  a Magyar Aszfalt Kft. vezette konzorcium nyerte el.

A cég területi vezetője, Németh Gyula lapunknak elmondta: hamarosan kicserélik a téren található információs táblát, mert időközben módosult a szerződés. 

- A beruházás befejezési határideje eredetileg szeptember eleje volt, ám a gázvezeték kiváltása miatt későn vehettük át  a munkaterületet, ezért a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Zrt. elfogadta a kontraktus módosítását, hogy október közepe legyen a kivitelezés határideje.

- Ugyan hátra van még a padkák korrekciója, a járdák, a leszűkített utak teljes aszfaltozása, ám a közlekedők keddtől már gyakorolhatják, milyen a körbe-körbe haladás a Március 15. téren.

Az új forgalmi rendre a kihelyezett táblák figyelmeztetnek. A körforgalom ötödik ágát, az SZTK felé haladót pedig egy-két hét múlva nyitják meg a közlekedők előtt, tudtuk meg a területi igazgatótól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!