Átadás előtt a körforgalom a Március 15. téren

A hónap közepén lesz a Március 15. téren megépült körforgalom műszaki átadása. Az autósoknak szokniuk kell az új módit, különösen azért, mert itt is két sávot festenek fel.

Angyal László

Két évet kellett  várni, de megérte: a Közútfejlesztési Koordinációs Központ már 2008-ban kiírta a tendert az önkormányzatoknak, melyre Szombathely is pályázhatott a Március 15. tér balesetveszélyesnek ítélt közlekedési csomópontjának átalakításával. Az előkészítéssel együtt 88 milliós körforgalom nem számít drágának. (Amúgy Szombathely városa 30 százalékban a beruházó, 70 százalékban pedig az állam.)
 
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. írta ki a kivitelezési pályázatot a jelzőlámpás csomópont körforgalmi csomóponttá való átépítésére. Az építési közbeszerzési eljárás eredményét március közepén hirdették ki. A nyertes a Szombathely 8901 Konzorcium lett (a konzorcium vezetője a Magyar Aszfalt Kft., tagja a Strabag). A kivitelezés szerződéses összege: 57 millió forint plusz áfa.

A munkaterület késedelmes átadása miatt a befejezési határidő is módosult, ám az autósok már több hete használhatják a körforgalmat. Németh Gyulától, a Magyar Aszfalt Kft. területi igazgatójától megtudtuk, hogy a jelzések felfestése után már csak a tereprendezés marad hátra, majd október 15-én  lesz a  műszaki átadás.

Az új körforgalom újabb kihívás az autósoknak, ugyanis a Zanati útihoz hasonlóan itt is két, párhuzamos sávot festenek fel a körforgalomban a gyorsabb haladás, a nagyobb áteresztő képesség érdekében. 

Képgalériánk a tér éjszakai aszfaltozásáról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!