Az MSZP-s Mecseki Csaba lett Kám polgármestere

Két különböző ember, két hasonló történet. Olyan polgármesterekről van szó, akik kilógnak a sorból. Kámban a szocialista színekben induló Mecseki Csaba nyert a hétvégi önkormányzati választáson.

Prófusz Péter

A csütörtökön bemutatott Dervalics Roland után Mecseki Csabával beszélgettünk. Mint arról már beszámoltunk: Vas megyében összesen két olyan település van, ahol nem független, vagy Fidesz-KDNP színekben induló polgármester lett a befutó. 

Dervalics Roland (Jobbik) mellett Mecseki Csaba (MSZP) a másik ilyen település-vezető.   

Mint elmondta: nem tősgyökeres kámi lakos, ezért nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ismét nyerni tudott. Úgy véli, az emberek nem a pártokra, hanem a személyekre szavaztak, hiszen a Fidesz-lista kétszer annyi szavazatot kapott, mint az MSZP-s, mégis a szocialista színekben induló polgármester nyert.

Megtudtuk: voltak, akik nem nézték jó szemmel, hogy a polgármester mely színeket képviseli, ám az emberek józanságának köszönhetően a pártoskodás nem befolyásolta a választás kimenetelét.  

Kérdésünkre elmondta: 2006-ban a szocialisták megkeresték, hogy támogassa a párt kampányát a faluban. Mivel más szervezetek politikájával nem ért egyet, így kézenfekvő volt, hogy elfogadja a felkérést.

A polgármester hangsúlyozta: bár MSZP-s színekben indult, nem érdekli a politika, egyetlen bizottságban sincs tagsága, és ugyanúgy megmaradt kocsmárosnak, mint korábban.

Mecseki Csaba kiemelte: a tavalyi év nagy sikere, hogy a komplex falumegújításra közel 50 millió forintot nyertek, így megújulhat a ravatalozó, a művelődési ház, a játszótér, továbbá örökzöldeket ültetnek a templom és az önkormányzati hivatal környékére. A hivatal előtti tér teljes térkövezése és a Bezerédy-kert parkosítása is ebből a forrásból történik. Az  új ciklus feladata lesz a község útjainak felújítása és kulturális programok szervezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!