Népszabadság: talajtörés miatt történhetett a vörösiszap-katasztrófa

Elkészült a vörösiszap-katasztrófa okait kutató első ideiglenes szakvélemény; a Mal Zrt. által felkért szakértő szerint talajtörés történhetett, a környezetvédelmi államtitkár szerint mindez nem változtatna azon, hogy ipari katasztrófa történt - írta szerdai számában a Népszabadság.

MTI

A lapnak Ruttner György, a Mal ügyvédje a cég által felkért szakértő ideiglenes szakvéleményére alapozva azt mondta: a zrt. szempontjából elháríthatatlan esemény, úgynevezett talajtörés miatt következhetett be a vörösiszap-katasztrófa.
   
Illés Zoltán szerint valóban nem zárható ki, hogy talajtörés volt az ok, ám egy ipari létesítmény esetében ez sem számíthatna elháríthatatlan természeti katasztrófának - olvasható a lapban.
   
A Népszabadság azt írta, hogy az egyelőre névtelenséget kérő szakember szerint az ajkai timföldgyár tízes zagykazettája alatt több tízméteres mélységben elcsúsztak egymáson a különböző földrétegek, és emiatt szakadt ki a támfal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!