Huszonheten szöktek volna Ausztriába egy körözött kisbusszal

Huszonhét, illegálisan Ausztriába szökni próbáló külföldit találtak egy mikrobuszban az éjjel a határ közelében - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

MTI

Pár kilométerre a magyar-osztrák határtól, az M1-es autópálya egyik pihenőjénél figyeltek fel a rendőrök a mikrobusz körül feltűnően őgyelgő három férfira, akiket igazoltattak, majd - miután kiderült, hogy járművüket a rendszáma alapján körözik - átvizsgálták járművük rakterét is.
   
Kocsis Tünde alezredes tájékoztatása szerint a kilencszemélyes kisbusz rakterében két nepáli és körülbelül 25 koszovói - köztük 15 gyerek - zsúfolódott össze. Az "utasok" a debreceni menekülttáborból pénteken indultak útnak Ausztriába.
   
A járművet vezető három férfi ellen embercsempészet miatt indult eljárás, az utasok ügyében pedig idegenrendészeti vizsgálatot kezdeményeztek, mivel valamennyien csak ideiglenes (néhány esetben már lejárt) tartózkodási engedélyel rendelkeztek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!