Korrupcióval gyanúsítanak orvosszakértőket

Vesztegetésen ért tetten két, az Országos Rehabilitációs Szakértői Intézet egri irodájában dolgozó orvosszakértőt a rendőrség.

MTI

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2007 júliusától rendszeresen fogadtak el készpénz azért, hogy a leszázalékolási, illetve a leszázalékolást felülvizsgáló eljárásokat befolyásolják - közölte Péró Albin, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője.

A rendőrség hivatalos személyként, hivatali hatalommal üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja az orvosszakértőket - tette hozzá az alezredes.

Kérdésekre válaszolva elmondta: egyelőre tíznél több vesztegetésről tudnak. Az orvosszakértők esetenként 100 ezer forintot meghaladó vesztegetési pénz fogadtak el.

Az irodában tartott szerdai összehangolt rendőrségi akcióban személyi motozást alkalmaztak, és megtalálták a vesztegetésként átadott pénzt.

A rendőrség kezdeményezte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását - mondta Péró Albin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!