Gázoló buszsofőrt akartak meglincselni Ibrányban

Halálra gázolt egy 59 éves gyalogost egy autóbusz Ibrányban; a sofőrt a rendőröknek kellett megvédeniük a fenyegetőző helybéliektől.

MTI

A halálos baleset szerda este történt; a gázolást követően mintegy száz fős tömeg vette körül az utasokat nem szállító buszt, többen fenyegették a gépkocsivezetőt, verték a jármű oldalát és megpróbáltak feljutni a bezárt ajtajú buszra a sofőrhöz - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.    

A százados tájékoztatása szerint a riasztott rendőrök hamar a helyszínre értek, de hiába próbálták csitítani a tömeget, őket is fenyegették, az egyik járőrt neki is lökték a busznak.
   
A rendőrök erősítést kértek, s végül mintegy harminc egyenruhásnak - kisebbségi önkormányzati vezetők, illetve polgárőrök közreműködésével - sikerült normalizálniuk a helyzetet.
   
A rendőrség garázdaság szabálysértése miatt eddig egy embert vett őrizetbe: a 43 éves férfi uszította a többieket is a halálos balesetet okozó buszsofőr ellen. Vele szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárás indult, mivel egy rendőrnek nekitámadt.     A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja; a buszsofőr jogosítványát a helyszínen bevonták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!