Komoly támogató állt a sakkozó Rapport Richárd mellé

Három évre szóló szponzori szerződést kötött Rapport Richárddal, a magyar sakk történetének legfiatalabb nemzetközi nagymesterével a Wienerberger Téglaipari Zrt.

MTI

A cég ez idő alatt összesen 3,5 millió forinttal támogatja a 14 esztendős, korosztályában világranglista-vezető tehetség versenyzését – ezt Bencze Norbert gazdasági igazgató jelentette be a szombati, budapesti sajtótájékoztatón. A Wienerberger választása azért is esett a szombathelyi Haladás versenyzőjére, mert az építőipari társaság a tehetségek kibontakoztatása mellett a nagycsaládosok támogatása mellett kötelezte el magát, s Richárd is egy hatfős családból származik.
   
"Népmesébe illő fordulat, ahogy a cég megkeresett minket azzal, hogy támogatni kívánja Ricsi versenyzését. –  fogalmazott a versenyző édesapja, Rapport Tamás. - Ricsi pályafutása tulajdonképpen csak most kezdődik, s mivel a nemzetközi szintű versenyzés rengeteg költséggel jár, ezért a felajánlás a legjobb pillanatban érkezett. Jelenleg három magyar versenyző szerepel a sakkvilág élvonalában, reméljük, hamarosan Ricsi is csatlakozik hozzájuk" – tette hozzá a büszke apuka, aki azt is bejelentette, hogy fia pályafutásának következő mérföldköve az a páros mérkőzés lesz, amelyet január 4-étől Szombathelyen vív majd Balogh Csaba nemzetközi nagymesterrel. A nyolc fordulóból álló viadal a nemzetközi szövetség, a FIDE szabályai szerint zajlik majd. Rapport Richárd januárban még a Gibraltár Openen tervezi indulását, ezen a rangos versenyen többek között az ukrán Vaszilij Ivancsuk is asztalhoz ül.
   
Rapport Richárd idén tavasszal, 13 évesen 11 hónaposan és 6 naposan szerezte meg a nemzetközi nagymesteri címet, s ezzel megdöntötte Lékó Péter és Polgár Judit korábbi rekordját. Jelenleg ő a világ legfiatalabb nemzetközi sakknagymestere, Élő-pontjainak száma 2543.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!