Magánnyugdíj - Szijjártó: adómentes lesz a pozitív reálhozam kivétele

Adómentes lesz az állami nyugdíjrendszerbe való áttérésnél a pozitív reálhozam (azaz az infláció mértékénél nagyobb hozam) felvétele készpénzben, illetve átvitele önkéntes nyugdíjpénztárhoz - közölte a miniszterelnök szóvivője keddi sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy a kormányfő két fideszes képviselőtársával közösen politikai nyilatkozattervezetet terjesztett a Ház elé a kötelező magán-nyugdíjpénztárak tagjainak védelméről.

MTI

Szijjártó Péter hozzátette: ennek a döntésnek a jogtechnikai következményeit a Nemzetgazdasági Minisztériumnál készülő törvényjavaslat fogja rendezni.
   
A nyilatkozattervezet rögzíti azokat a célokat, amelyeket a nyugdíjvédelmi akció, illetve törvénycsomag céljaként tűztek ki, tehát azt, hogy mindenki jól járjon, mindenkinek biztosítsák annak a lehetőségét, hogy áttérjen az állami nyugdíjrendszerbe, ezáltal biztonságba tudja helyezni mindenki a nyugdíját - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!