Illegális lerakó a Parkerdőben: autóalkatrészek a szemétkupacban

Szombathelyi olvasónk illegálisan lerakott szemétkupacokra bukkant a Parkerdőben. Úgy véli, hogy a háztartási hulladékok nagy része egy lakótelepről származhat.

Bajdó Bettina

Egy olvasónk keresett meg minket panaszával, mivel két helyen is viszonylag nagy kiterjedésű, illegálisan lerakott szemétkupacra bukkant. A Parkerdőben kutyasétáltalás közben látta meg az egyik szeméthalmot az erdősáv közepén lévő hídtól körülbelül 300-400 méterre. Úgy gondolja, valószínűleg az oladi lakótelepről származhatnak a kidobott holmik.

A másik szemétkupacra az ondódi toronytól körülbelül 500 méterre bukkant rá, erről fotókat is küldött a természetbarát. A képeken jól látszik, hogy háztartási hulladékok borítják a területet, ám autóalkatrészek is találhatók a zöldövezetben.

Információink szerint a Parkerdő tisztán tartásáért az erdészet felel, ők évente kétszer saját pénzen, saját embereikkel rendet tesznek a területen. Az erdészek közül többen is úgy vélik, az ott található háztartási hulladék egy részét a kiskert-tulajdonosok teszik le illegálisan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!