MáV-rendelő: április végéig megújul a homlokzat, a tető

Folytatódik a szombathelyi MÁV-rendelő felújítása: a szigetelés után színezik a homlokzatot, és a tetőt is kicserélik. A betegellátásban nem okoznak fennakadást a munkálatok.

Nagy Ildikó

Egy sikeres európai uniós pályázat révén korszerűsödik a MÁV-rendelő épülete. Az ablakokat tavaly új, modern darabokra cserélték, és ezzel párhuzamosan a fűtési rendszert is korszerűsítették, új kazánokat állítottak be a rendszerbe. Akkor az akadálymentesítést is sikerült megoldani: a lift a hátsó bejáraton keresztül is megközelíthető, így a betegek szállítása is egyszerűbb. A megkezdett munkát most folytatják, tudtuk meg dr. Kovács Lajos orvos-igazgatótól.

Az intézménybe járó betegek már észrevehették, hogy a rendelőépület hátsó részét néhány napja felállványozták, és a héten várhatóan a felújítást végző munkások is megjelennek.

- A homlokzatot először szigetelik, majd színezik. A tető is megújul, előtte azonban azt is szigetelni fogják - mondta el érdeklődésünkre dr. Kovács Lajos orvos-igazgató.

A felújítás a tavaly elvégzett korszerűsítéseket is beleértve mintegy 70 millió forintba kerül, a költségek jelentős részét 30 millió forintot azonban egy európai uniós pályázaton nyerte el az intézmény.

Az előzetes tervek szerint a kivitelező szakemberei április végére befejezik az épület felújítását. Az orvos-igazgató hangsúlyozta, hogy a munkálatok nem okoznak fennakadást sem a betegellátásban,  sem pedig a betegszállításban. 

A teljes korszerűsítés után az energiatakarékos épület működtetése során várhatóan jelentős költségeket tudnak majd megtakarítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!