Veszélyes anyagokat szállító kamion okozott balesetet

Veszélyes anyagokat szállító kamion okozott balesetet szerdán a 4-es számú főút Debrecenen átvezető szakaszán; ketten könnyebben sérültek, az egyik tartályból salétromsav folyt az útra.

MTI

Kelemen Éva rendőrségi szóvivő az MTI-vel azt közölte: a Nyíregyháza felől érkező, veszélyes anyagokat szállító kamion Debrecen belterületén érintőlegesen ütközött egy előtte haladó személygépkocsival. Az ütközés következtében a gépkocsi átkerült a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező autóval.

A balesetben a személyautókban ülők könnyebben megsérültek - tudta meg az MTI a mentőszolgálat debreceni mentésvezetőjétől.

Benke Valéria tűzoltó százados, a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a kamion szabályosan elhelyezve két darab egy-egy köbméteres tartályban salétromsavat, egy köbméternyi kénsavat, tíz darab egy-egy köbméteres tartályban nátrium-hidroxid oldatot, valamint 500 kilogramm szilárd nátrium-hidroxidot szállított.

A baleset következtében az egyik tartály megsérült és salétromsav folyt az útra. A katasztrófavédelmi kárelhárítás idejére a teljes útszakaszt lezárták. A szakemberek mészhidráttal közömbösítették a kifolyt vegyi anyagot - tette hozzá a katasztrófavédelmi szóvivő.

A rendőrség közlése szerint jelenleg a kármentesítés utómunkálatai folynak, a 4-es főút érintett debreceni belvárosi szakaszán fél pályán, rendőrségi irányítással, a két irányban felváltva halad a forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!