Ittasan lövöldözött a szomszédja telkén

Kisebb arzenált találtak egy dunakiliti férfi lakásán, aki ittasan lövöldözött sörétes puskával szomszédja telkén; most emberöléssel gyanúsítják.

MTI

Az 58 éves férfi, akinek van fegyvertartási engedélye, szombat este lőtt be haragosa teraszajtaján keresztül annak házába, majd a törött üvegű ajtón megpróbált bemászni, de eközben súlyosan megvágta magát - mondta Kálmán Gabriella a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A lábán sebesült férfi észrevette, hogy szomszédai az udvar végében lévő melléképületnél tartózkodnak, ezért oda indult, azzal fenyegetőzve, hogy megöli őket. Amikor odaért, dulakodni kezdtek, s ekkor egy újabb lövés dördült el, de a szomszédoknak sikerült lefegyverezniük a támadót.

A lövöldöző lakásán hét lőfegyvert és tízezernél több különféle töltényt foglaltak le a házkutatás során. Az  előzetes letartóztatásba helyezett férfit azzal védekezett: nem akarta megölni szomszédjait, és csak véletlenül lőtt - mondta a sajtóügyeletes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!