PTE: Omega a diáknapon

Délután érkeztek meg az Omega együttes tagjai a PTE Egészségtudományi Karának Szombathelyi Tagozatára. Rendhagyó találkozás volt ez a diáknapok alkalmából.

Ambrózai Zsuzsanna

Az úgynevezett nulladik, vagyis ráhangoló nap a muzsika jegyében zajlott. A hat órakor kezdődő rendezvény előtt lázas előkészületek folytak. Az egyetem lelkes kis csapata egész nap fúrt-faragott, hogy a kezdésre minden készen álljon. Igaz, a színpad most nem a megszokott funkcióját töltötte be, hiszen nem a zenélésé volt a főszerep. Sokkal inkább az élménybeszámolók, filmvetítések, és a közönség kérdései kerültek előtérbe.

- Két gondolat vezérelt bennünket, amikor a zenekart kértük meg, jöjjenek el. Egyrészt az új lemezük szolgáltatta az apropót, másrészt viszont az a tény, hogy próbáljuk meg közölebb hozni egymáshoz a generációkat - mondta Gombkötő Veronika, a hallgatói önkormányzat választott programreferense. 

Szerdán tovább folytatódnak a rendezvények. Igaz, délelőtt még tanítás folyik az intézményben, azonban a délután és este már valóban a hallgatók kikapcsolódását szolgálja. A hennafestés és a szumóbirkózás mellett egy nemes cél is vezérli a szervezőket: gyűjtést szerveznek a sérült és halmozottan sérült gyermekek üdültetésére. Az összeg a Máltai Szeretetszolgálat segítségével kerül majd a megfelelő helyre. A diáknap esti sztárvendége a 2009-ben újjáalakult Dinamit zenekar lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!