Savaria Karnevál 2011: fizetőkártyás rendszer bevezetését tervezik

Számos új elem is megjelenhet az idei Savaria karneválon. A Thököly utcában Diadalívet állítanak fel. Szó van egy hadihajó modelljének vízrebocsátásáról is. Májusban részletes tájékoztatás várható.

Kozma Gábor

A volt városi képviselők egyesülete fajsúlyos vendégeket hív meg havi összejövetelére. Barta Balázs, a Sia-Port ügyvezetője nemrég a váti repülőtér sorsáról  tájékoztatott, a  szenátorok, jelesül  volt városvezetők,  frakcióvezetők, bizottsági elnökök, országgyűlési képviselők több órán át kérdezték.

Legutóbb Mérei Tamás alapítványi elnököt kérték fel arra, hogy tájékoztasson az idei Savaria Karnevál tervezett programjairól, a változásokról. Az elnök elöljáróban megjegyezte, hogy cél a frissülés és a megújulás, de olyan szempontokat is figyelembe kell venniük, amelyek túlmutatnak a kuratórium keretein. Értve ez alatt a szponzorálás, a látogatottság mérésének eddigi gyakorlatát is.

A kívánatos az lenne, fogalmazott, hogy pontosan tudjuk: hány vendégünk is volt. Ez azért fontos, mert a támogatók eszerint nyúlnak a zsebükbe. Tény, hogy a karnevál támogatottsága évtizede változatlan, miközben jelentős volt az  infláció, ráadásul megnőtt az érdeklődés. Vagyis külső források is kellenek.  

Ez irányba mutat a fizetőkártyás rendszer tervezett bevezetése. A karnevál marad ingyenes, de területén csak kártyával vehetjük majd igénybe a szolgáltatásokat, egy-két kivételt leszámítva. Annyi bizonyos, hogy 500 forintért lehet majd kiváltani az eszközt, a fesztivál végén a pénz visszajár.

Számos új elem is megjelenhet a karneválon. Mérei Tamás e sorban említette a Thököly utcába tervezett Diadalívet a kilátóval, valamint a körforgalmakba emelt, több méter magas római császári szobrokat. Szó van egy hadihajó modelljének vízrebocsátásáról is. Májusban részletes tájékoztatás várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!